reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Agulqa super ze Robert zdrowy i nadal jest Robertem :-D

Emilchen biedna ty :-( współczuję stresu :-( nie mam pojęcia co doradzić więc tylko przesyłam pozytywne fluidy i 3mam mocno kciuki żeby było wszystko ok! Jeszcze trochę :-*

reklama
Megami chyba zwykłą morfologię. Nie wiem czy jest opcja z liczeniem ręcznym u nas. Kiedyś miałam robione płytki "na cytrynian" (przed ciążą) ale też wyszły obniżone, także to nie jest małopłytkowość rzekoma. MPV czyli średnią wielkość płytki mam zawsze powyżej norm, a czasem nawet nie podawali tego parametru w ogóle, czyli płytki muszą mieć jakąś dziwną budowę no i teraz ta anizocytoza, więc duże różnice w rozmiarach poszczególnych plytek, ewidentnie jest z nimi coś nie tak...

Doggi a gdyby mi podali wcześniej masę płytkową tak, żeby poziom płytek się wyrównał do normy, gdyby to wszystko tak zaplanować...? Wtedy i dziecko i ja bylibyśmy bezpieczni. Przecież nikt mi nie zagwarantuje, że w trakcie SN nagle nie wystąpią komplikacje jakieś i nie będzie trzeba robić nagłego CC, a to przecież jeszcze gorzej.

A przed sn tej masy płytkowej nie podają? :-\ mi by zależało by dziecko jak najdłużej w brzuchu było, chyba że w Twojej chorobie to ryzykowe to inna sprawa :-\

Ostatnia edycja:
Megami hematolog powiedziała, że przed porodem musi być min. 80 tys. (to tyle, co mam teraz :baffled:), jeśli jest mniej, mam pilnować, żeby mi podali masę, bo właśnie nigdy nie wiadomo co będzie w trakcie (do porodu SN wystarczy chyba 50 tys?) Tyle, że u mnie jest jeszcze kwestia leków, które rozrzedzają krew, czyli jeszcze trudniejsza sytuacja, czyli im więcej tych płytek będzie tym lepiej.

A jeśli trafię np. z poziomem 90 to nie podają masy, tylko czekają co będzie i najwyżej w trakcie porodu podadzą - tak zrozumiałam.

agulqa no byliśmy teraz u tej gin z Dopplerem i ona też twierdzi, że SN i przyjechać do szpitala dopiero jak się coś zacznie. nie wiem, dla mnie to zbyt ryzykowne chyba...kombinuję jeszcze z tym ordynatorem/zastępcą ordynatora w szpitalu, w którym chyba będę rodzić...

Megami tak w mojej chorobie do końca zdarzały się najgorsze rzeczy :( dlatego nie zaznam spokoju, póki dziecko się nie urodzi... co prawda biorę leki, ale część będzie odstawiana chyba w 37tc to wtedy już w ogóle zeświruję chyba...

Ostatnia edycja:
Emilchen ja tez sie nie znam ale wg mnie typowa niedokrwistosc. Po ciazy polecam ci wybrac sie do jakiegos specjalisty ktory moze dobierze odpowiednią diete czy cos. Podczas przeziebienia mialas crp w normie? A to dziwne. Ob w ciazy wyzsze moze byc ale 70 to juz faktycznie cos i pewnie wzroslo przez infekcje. Jak sie dobrze czujesz to faktycznoie sprawdz czy spada. Swiezo po infekcji idealne nie bedzie ale oby mialo tendencje spadkową. Co do sposobu porodu pewnie lekarze wiedzą co robią. Nie stresuj sie kochana, jeszcze 1,5mies.!

Agulqa super wiesci:) Oby tak dalej!

reklama
Emilchen biedna jesteś, ale musisz mieć siłę dla maleństwa. Wszystko na pewno będzie dobrze, obyś za dużo się nie stresowała. Postaraj się odpocząć od tych myśli i zrelaksować. Na pewno jesteś pod dobrą opieką i nikt nie da Ci krzywdy zrobić ani maleństwu. Musi być dobrze!
Unita dobrze, że wszystko ok :-)

Do góry