reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Unita dobrze, że wszytsko z małą ok! Mój mały tez pewnie będzie miał w czwartek ok. 2200 g :tak: będe miała usg w prawie dokładnie tym samym tygodniu i dniu ciąży co Ty teraz. z tymi ruchami to ja się czasem zastanawiam czy nie panikuję po prostu, mały na razie ostatnio ładnie się rusza, przerwy ma bardzo krótkie, a tak co jakis czas czuję wypychanie.

Co do badan to chyba jutro powtórzę, żeby w środę mieć wyniki. nie będę chyba do niej pisać po tych incydentach niedawnych...

reklama
unita gratki! I następna z datą grudniową;)

emilchen specem nie jestem ale to chyba świadczy o niedokrwistości? Pierwszy raz na wyniku masz to napisane? Poza ciążą też masz niskie płytki - nie ma na to dokładniejszych badań żeby potwierdzić przyczynę? Ob może być wysokie przez twoje przeziębienie, ale kobiety w ciąży zawsze mają wyższe ob (dlatego normalnie bez powodu to badanie nie jest zlecane/wymagana) i przy anemii. Miałaś crp podwyższone to i z automatu Ob jest wyższe. Tym nie przejmowałabym się. Bardziej tym spadkiem płytek mimo sterydów. Ciekawe co babeczka powie, dobrze że już końcówka ciąży - a potem żeby wszystko wróciło do normy!;)

Emilchen ja bym powtorzyla badania i czekala do czwartku

Unita super ze wsio ok
Mi lekarz mowil ze jak malo ruchow czuc to sprawdza sie tez ilosc plynu owodniowego
Ja na szczescie mam ok

Ja juz po. Weszlam o 17.30 bo babka przede mna nie przyszla
Z malym wsio ok. Glowka lozysko itp wszystko super
Wazy 1880g gin mowi ze wszystko dobrze jesli chodzi o wage i wielkosc jak na ten etap
Kolejna wizyta 01.12
No i gin mowil ze nie wymagaja na hiv przy przyjeciu i jak mialam robione w 2012 r i nie prowadzilam bogatego zycia seksualnego czy nie cpalam to nie musze robic :p

Agulqa i super, że jest w porządku, powoli do przodu, już nam mało zostało :-D
Mi hiv zlecał gin, jakoś latem to było. Od czego to zależy, że niektórzy lekarze dają skierowania, inni nie ? Ja nie chodzę prywatnie, nie mam żadnego pakietu i za żadne badania też płacić nie musiałam... Jeszcze teraz diabetolog dodatkowo zleca mocz, morfologię, morfologię glikowaną i ostatnio na ekg mnie wysłała.

Bada- super że Gniewko zdrowo rośnie.

Unita- gratuluję udanej wizyty

Emilchen- a ja bym napisała do babki, ale już jutro rano.

Agulqa- super Robercik rośnie. I co siny nos się nie sprawdził? ;)

reklama
Emilchen naprawdę nie wiem co doradzić :/

Unita super ze wszystko ok:) wow prawie 2,5kg!

Agulqa_b dobrze ze wszystko ok :) mówił co gin którego stopnia łożysko masz? O ułożeniu cis mówił?

Do góry