reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
A ja pierwszy raz mam do czynienia ze wszelkimi formalnościami, więc ciekawa jestem, jak to będzie, czy mi gin wystawi normalnie L4 do dnia porodu, bo z nim to nigdy nic nie wiadomo :wściekła/y:

Ja l4 przy pierwszym miałam na pewno do porodu jak nie kilka dni dłużej..macierzyński jest w momencie kiedy jest bobas na świecie..takie mało logiczne dla mnie jest to, że jeszcze z brzuchem a już na macierzyńskim..

popieram Was w 100% ,ale wiem,że różnie Ci lekarze podchodza do tematu,tym bardziej,ze teraz można być na macierzyńskim już 6 tygodni przed przewidywaną datą porodu,a kiedyś było to 2 tygodnie :tak: w sumie nie wiem na co ta zmiana i komu ? :-p

Bez sensu, przecież macierzyński powinien być jakbyś dziecko się urodzi, czemu odbierają tych kilka tyg, cenom.szkodzi du.pki
Ja z Olą miałam cały czas L4 i jak uridxilam z automatu przeszło na macierzyński od daty urodzenia oli i to było spoko.

Ech znowu będę marudzić :-(

Odebrałam wszystkie wyniki z czwartku i oprócz tych tragicznych płytek i podwyższonych leukocytów mam wpisaną "anizocytozę płytek krwi" (???), nadal lekką anemię no i co najbardziej mnie niepokoi - OB aż 73... wiem, że to może być od przeziębienia (chociaz było niewielkie, troche pobolało mnie gardło i juz w sumie minęło, czuje się dobrze), ale lekarka powiedziała kiedys, że przy sterydach nie powinnam mieć podwyższonych ani leukocytów ani OB...
\
Myslicie, że pisać coś do niej czy czekac do czwartku? Juz nie chciałam powtarzać tej morfologii ale może jednak zrobię ją plus OB?

załamka:-(

reklama
Bada cieszę się, że wszystko u Was dobrze :tak:
U mnie też w porządku, mała waży 2200 g, nadal leży jak leżała, główką w dół. Termin z usg na 25 grudnia :szok:
Teraz wizyta 4 grudnia, kazał się pokazywać co dwa tygodnie, by sprawdzać przepływy. No i powiedziałam mu, że był taki wieczór, gdy się dzidzia nie ruszała, jak zwykle to ma ma w zwyczaju. Powiedział, że w takiej sytuacji od razu na IP, nie czekać, ruchów trzeba bardzo pilnować, że w razie czego dziecko już jest duże, to jak coś nie tak by było, to je wyjmą... Nie mogę się doczekać już mojej kruszynki, ale niechby posiedziała sobie do Nowego Roku :-D

Emilchen chyba dla swojego spokoju powinnaś do niej napisać i powtórzyć badania, bo tak będziesz się stresować... :sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry