reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Doggi kurde nie ciekawie z tą szyjka :-/ może faktycznie lepsze cc niż się męczyć
Pokaż się po ścięciu :-D

Unita no ja wlasnue tez tylko usg... O kurde ból ucha jest straszny :-( 3 mam kciuki dzisiaj

reklama
Sylwi 163cm w kapeluszu ;)

Wróciłam z wizyty. I juz nie ogarniam gin stwierdził że poprzednie badanie szyjki musiał źle zmierzyć bo ja mam znów 6cm szyjkę ;(((( i ja kur.wa nigdy nie urodze, gin mówi ze narazie nie ma paniki ale jest to ciekawe zjawisko bo przy tym co odczuwam i mu opisuje te bóle, ucisk itp to szyjka powinna się skracać a tu dupa plus Stachu siedzi bardxo nisko i uciska tą szyjkę a ona nic nie drgnela. I znów będę chodzić i wyć z bólu bo wszyscy będą mieli wyje.Bane.... Gin powiedział ze jest kosmicznie długa bo powinna mieć 4cm a ma 6cm i pi.zda
Powiedział że mam iść do ordynatorki okulistyki żeby mi sprawdziła dno oka i zawsze mogę się do niej uśmiechnąć żeby dała mi zaświadczenie na cc jeśli nie mam zwyrodnień tam w oku (jak jest jakaś wada wtedy cc) i powiedział ze z uwagi na moje nazwisko napewno pomoże. Bo jak sam stwierdził zapowiada się długa ciąża przede mną no szyjka stalowa :/

Stachu ułożenie miednicowe cały czas, jest nadal 1,5tyg większy ale nie wiem ile waży bo nie powiedział bo o tej szyjce debatowalismy. Poza tym tak mi niedobrze, uczucie sytości i zgaga bo siedzi jakoś tak ze mi uciska na wątrobę i żołądek.

Co do glukozy powiedxial ze wynik mam przepiękny i tylko pozazdrościć, a co do krwi mówi ze narazie nie chce mi leków dawać żadnych bo nie chce spaść stacha i ze mam dietę zmienić, jest dużo wołowiny, buraków, marchwi itp ale przede wszystkim wołowinę jeść.

Boże siedzę i rycze przez tą szyjkę ja wiem ze co niektóre chciałyby mieć taką ale jak widać za krótka źle i za długa tez źle.

Poza tym mam obserwować te skurcze bo z tego co mu opisałam to nie są bh tylko jak porodowe i gdyby były częściej niż teraz czyli co 15 min to jechać na IP żeby zobaczyć co się dzieje bo brzmią nieciekawie, ale z drugiej strony co z tego jsk i tak moja szyjka ma wyje.bane we wszystkich ....

Acha następna wizyta 6.11

Doggi dziwne. Bo w trakcie wizyty wyszły dwa standardowe powody z których wykonuję się cc. Pierwszy (ja mam to samo) dystocja szyjkowa. Tym terminem określa się różne zjawiska, między innymi stalową szyjke właśnie, która się nie chce rozwierać. Drugi to ułożenie miednicowe i duże dziecko - raczej nie powinni się podejmować rozwiązania ciązy sn. A jak w ciągu 4- 6 tyg nie zmieni pozycji, to później dużemu dziecku będzie już cięzko.
Jak masz możliwość z tą okluistką to pewnie, że załatwiaj. Trzymam kciuki i obserwuj te skurczybyki

Żelka no mi też się tak wydaje ale gin powiedxial ze to nie on jest osobą decyzyjna jaki poród tylko pan szef wszystkich szefów ordynator, który jest wredny dziad i z nim nie ma co gadać :/ ech jeszcze mam czas zobaczymy co będzie

No to ciekawe. .coś mi się nie wydaje. Każdy gin ma prawo/możliwość wystawienia skierowanua na cc jeśli widzi wskazania...coś mi tu śmierdzi

Doggi a na hgb próbowałaś koktajlu pietruszkowego (pęczek zielonej pietruszki + sok z pomarańczy, ew. cytryny)? Ponoć cuda działa :confused:
Dopiero 27 tc, mam nadzieję, że coś się polepszy szyjkowo jednak ;-)

Elutka mi też się tak wydaje że to lekarz prowadzący wystawia opinie, baaaaa nawet przeprowadza cc a ten mówi ze osobą decyzyjna jest ordynator jaki poród i co codziennie jak trafia kobieta na porodowke yo dzwonią do Czesia i pytają "dołem cxy tniemy?" nie kumam tego...

Megami a widzisz takiego koktajlu nie próbowałam, jak będę wracała od Emka to kupię co trzeba i będę pić do bólu bo jsk to gin powiedxial ze bardxo krew mi spada ale on nie jest zwolennikiem podawania leków i trzeba najpierw próbować bardziej naturalnie

Doggi, głupia, zamiast się cieszyć, że leżeć nie musisz, to ryczysz, idź, jak Ci strzelę :-p Super, że wszystko OK i pokaż się po cięciu!

Unita, zapalenie ucha miałam raz w życiu, ale to tak wyłam z bólu, że jak męża w nocy obudziłam, to się poderwał na równe nogi, jak mnie zobaczył... No i niestety antybiotyk miałam :baffled:

Ja raz też miałam zapalenie ucha na urlopie. Pani laryngolog u której byłam powiedziała, że warto raz w roku, przed urlopem przyjść na przegląd i wyczyszczenie ucha aby nie mieć niespodzianek na wakacjach.

reklama
Doggi- mam nadzieje że samopoczucie lepsze. Szyjka się na razie nie przejmuj, trzy miesiące zamartwiania na pewno Ci nie pomogą. Pogadaj z teściową i sprobuj załatwić to CC.

Do góry