reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

jezyk,

przepisała leki i mam brać 10 dni antybiotyk, bo gronkowca w ciąży (w przeciwieństwie do paciorkowca) trzeba leczyć - ok, rozumiem.

mam mieć zakładany krążek na pękniętą szyjkę, więc tym bardziej muszę go wyleczyć. ale mówię jej, że wyczytałam, że tego trudno się pozbyć, a ona na to, że racja, bo to jest nosicielstwo - ok, rozumiem.

pytam w takim razie, czy po tych 10 dniach mam zrobić wymaz, a ona, że nie, bo na pewno będzie ujemny. mam po prostu zamówić pessar i przyjechać 3.11. na założenie, bo przy krążku i tak dostanę globulki antybakteryjne, które trzeba aplikować. pytam się, a co jak nie uda się tego wyleczyć, na to ona, że trudno. zakładamy, bo właśnie te globulki i tak będę musiała brać - ok, NIE ROZUMIEM :wściekła/y::-:)-:)-(

tzn. co? a skąd mam wiedzieć, czy antybole na pewno wytępiły gronkowca? co to znaczy wynik będzie ujemny? a skąd ona to dziś wie?! ok. ja i tak zrobię ten wymaz w labku, bo nie da mi to spokoju. ale od zakończenia terapii do założenia krążka będzie prawie 2 tyg. i skąd ja mam wiedzieć, czy znowu czegoś nie złapałam? że niby te globulki przy krążku mają wszytsko załatwić? nie rozumiem i dlatego mam wątpliwości.

Ostatnia edycja:
reklama
Doggi, moze jeszcze sie polepszy, a tymczasem zalatw sobie papuery, zeby w razie w nie music sie meczyc

Unita, super, ze czujesz ulge

Sprite raczej powinno CIE sprawdxic po skonczonej kuracji, czy juz jest ok

Sprite i za krótka i za długa nie jest dobra. Ciebie przynajmniej nie boli tak bardzo a ja co chwilę jakieś skurcze, które mają się nijak do porodu i rąk najbliższe 3 miesiące czeka mnie to. Pamiętam co było z Olą :/ a teraz zaczęło się o miesiąc wcześniej. I jest to lekko dołujące :/ zobaczymy dziś mam raz na godzinę skurcze wczorajislam co 30 min około pożyjemy zobaczymy, po cichu liczę na to ze jak zaczęło się wcześniej niż przy oli to może będzie Stachu na czas dla odmiany
Co do wizyty ja bym zaufala gin ale wymaz i tak bym zrobiła dla spokoju

Indi chciałabym bardzo obyć się bez papierów, rodziłam SN i wiem z czym to się je a cc boje się cholernie. Kit wie czas pokaże co dalej, puki co przestaje się oszczędzać bo w moim przypadku to tylko pogarsza sprawę :p

Sprite pewnie ze damy, nie mamy wyjścia :p

Cholera zapomniałam ginowi powiedzieć o tych bólach co mi na nogę promieniuje ze iść nie mogę. Ja muszę zapisywać co mam powiedzieć ginowi bo ja zawsze o czymś zapominam Grrrrrr

Ostatnia edycja:
Ja po szybkiej wizycie. Ważenie, mierzenie, szybkie usg, młody główkowo, szyjka ok, wody ok. Następna wizyta 13.11, a potem już częściej. No i mam mierzyć ciśnienie 3x dziennie i zapisywać w zeszycie :p Dziś 148/77, ale byłam po szybkim marszu więc się nie przejmuję.

reklama
Do góry