reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

femme, to może po prostu idź na 1 konsultację prywatnie (bo Ty chyba teraz na nfz chodzisz, tak?). tzn. jeżeli dostaniesz szybki termin na nfz, to spoko, ale wiem, że u mnie są mega odległe terminy w przypadku, gdy się jest w połowie ciąży i nagle chce się iść do przychodni (a szkoda, bo podobno u mnie pod blokiem w przychodni kupili nowy sprzęt do usg-prawie jak te prenatalne).
dowiesz się co z maluchem. uspokoisz się. ja wiem, że ciężko z kasą, ale może jakoś Ci się uda! TRZYMAM KCIUKI! i nie denerwuj się, bo nie warto <tuli>

reklama
Femme masakra z tym lekarzem :-/
Ja u swojego to czasem i godzinę siedzę, bo on tak wszystko sprawdza.

Elutka ha bym poczekała jeśli jesteś ze swojej gin zadowolona.
Do poniedziałku już blisko.

Goschon jak mialam 3,2 to gin mowil ze szyjka ladna:) Wg mnie 3-4cm to norma (nie licze Doggi):p.

Femme no to ja na bank zmienilabym gina. Nawet jak chodzilam co 2tyg.to siedzialam tam min.pol godz. Zawsze badanie reczne a potem usg i wsio tlumaczy. Dodam ze on tez przyjmuje na nfz gdzie chodzi kolezanla i jest zadowolona. No i gratki laseczki!

Bo norma szyjki to od 3-5 cm wszystko inaczej to odchylenia id normy ja np w moim krótkim ciele mam długą szyjkę a co se będę żałować :p tzn teraz już jest w normie ale zaczynałam z 6cm :p

Jeszcze mała prawie 24 tydzień a z badania 22 ledwo wyszło i nawet nie zważyl nic dodatkowo się nie zainteresował czemu taka tyle mniejsza :-/
Pójdę dzisiaj do przychodni jak dam rade z czasem i będę szukać nowego no chyba ze jak Sprite pisze będzie masakra z terminem to pozycze kasę i prywatnie

Powodzenia dla wszystkich dzisiaj! :-)

To dziwne, że lekarze nie badają na fotelu, przecież to czasem ważniejsze niż USG.

Moje dotychczasowe gin były zdania, że gmeranie w ciąży nie służy szyjce. Jak coś chcą sprawdzić to robią usg dopochwowe. Badanie wewnętrzne miałam tylko na pierwszej wizycie i na ostatnich, przed porodem. No ale u mnie bez sensacji, więc nie wiem, co by robiły, gdyby coś z szyjką było nie tak.

Femme, mam nadzieję, że uda się dostać gdzieś, bo z tego co piszesz to straszna olewka. Pewnie pomiary też na szybko i dlatego taka różnica... :confused:

Jezyk, Nilini, Alecta tak jak pisałam kiedyś mam mieszane uczucia co do mojej ginki...ogólnie super kobieta i dosyć dokładna choć na mój gust trochę roztrzepana ;-) niby nic sie złego nie dzieje poza tym, że mi czasrm dół brzucha twardnieje ale ostatnio nawet to się nie działo a wybadala skracajaca się szyjke.
Moja zawsze bada na fotelu plus usg co miesiąc, wywiad itd. No ostatnio jej się ta szyjka nie spodobala to zrobiła jedno i drugie usg dla pewności.
&& za dzisiejsze wizyty!

reklama
Sylwi 163cm w kapeluszu ;)

Wróciłam z wizyty. I juz nie ogarniam gin stwierdził że poprzednie badanie szyjki musiał źle zmierzyć bo ja mam znów 6cm szyjkę ;(((( i ja kur.wa nigdy nie urodze, gin mówi ze narazie nie ma paniki ale jest to ciekawe zjawisko bo przy tym co odczuwam i mu opisuje te bóle, ucisk itp to szyjka powinna się skracać a tu dupa plus Stachu siedzi bardxo nisko i uciska tą szyjkę a ona nic nie drgnela. I znów będę chodzić i wyć z bólu bo wszyscy będą mieli wyje.Bane.... Gin powiedział ze jest kosmicznie długa bo powinna mieć 4cm a ma 6cm i pi.zda
Powiedział że mam iść do ordynatorki okulistyki żeby mi sprawdziła dno oka i zawsze mogę się do niej uśmiechnąć żeby dała mi zaświadczenie na cc jeśli nie mam zwyrodnień tam w oku (jak jest jakaś wada wtedy cc) i powiedział ze z uwagi na moje nazwisko napewno pomoże. Bo jak sam stwierdził zapowiada się długa ciąża przede mną no szyjka stalowa :/

Stachu ułożenie miednicowe cały czas, jest nadal 1,5tyg większy ale nie wiem ile waży bo nie powiedział bo o tej szyjce debatowalismy. Poza tym tak mi niedobrze, uczucie sytości i zgaga bo siedzi jakoś tak ze mi uciska na wątrobę i żołądek.

Co do glukozy powiedxial ze wynik mam przepiękny i tylko pozazdrościć, a co do krwi mówi ze narazie nie chce mi leków dawać żadnych bo nie chce spaść stacha i ze mam dietę zmienić, jest dużo wołowiny, buraków, marchwi itp ale przede wszystkim wołowinę jeść.

Boże siedzę i rycze przez tą szyjkę ja wiem ze co niektóre chciałyby mieć taką ale jak widać za krótka źle i za długa tez źle.

Poza tym mam obserwować te skurcze bo z tego co mu opisałam to nie są bh tylko jak porodowe i gdyby były częściej niż teraz czyli co 15 min to jechać na IP żeby zobaczyć co się dzieje bo brzmią nieciekawie, ale z drugiej strony co z tego jsk i tak moja szyjka ma wyje.bane we wszystkich ....

Acha następna wizyta 6.11

Ostatnia edycja:
Do góry