reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Kasiekz no mi prxy oli się stawiał ale dopiero pod koniec a ostatnich kilka dni to bez przerwy twardnieje i puszcza a co jakiś czas boli to no i najgorzej to dziś e nocy bo cały czas mnie to budziło :/ czego prxy oli nie pamiętam :/ druga ciąża a jsk człowiek nic mię wiedział tak dalej w nieświadomości żyje

Jezyk widzisz teraz bedxie ok tyle czasu minęło a ty masz się dobrze więc bedxie tylko lepiej, musi być :)

reklama
No dokładnie, już bliżej niż dalej!

Ja mam bh ale raczej w normie, wczoraj 2 wyraźnie wieczorem, jakby mi ktoś brzuch na chwilę nadmuchał ;-)

jezyk i ja przeleżałam pierwszą na fenoterolu do końca. W 22tc w szpitalu z zagrożeniem przedwczesnego porodu. Teraz znowu to samo, ale zamiast fenoterolu luteina i apsargin i też się boję, bo przy 2latce w domu nie poleżę.

doggi ja miałam od 20tc z córą. Dostałam właśnie na to fenoterol, ale i tak się stawiał do końca. Lekarz powiedział, że taki mój urok:)

Jezyk trzymam mocno kciuki

Goferek rzeczywiście rzadko masz te wizyty

Elutka dobrze, że Synek do żłobka zaczął chodzić to będziesz miała szansę odpocząć. Gdyby u mnie wyszła taka diagnoza to byłoby ciężko, bo nasze smyki w podobnym wieku więc zdaję sobie sprawę ile przy nich biegania. Uważaj na siebie

A wiecie, że ja mam odwrotny problem. Ja skurczy w ogóle nie czuję i przy porodzie było tak samo. Pełne rozwarcie a partych wcale. Po dwóch kroplówkach z oxy się zaczęły i trwały po kilka sekund, poród wydłużał się masakrycznie przez to.

A z innych wieści: dowiedziałam się czemu ciągle miałam przesuwane połówkowe, mój lekarz prowadzący ma raka mózgu:-( Teraz z "urzędu" przepisali mnie do innego lekarza i średnie są o nim opinie i nie wiem co robić. Bo tak naprawdę jak byłam u niego na połówkowym to wydawał mi się kompetentny. Jeszcze jest 3 innych lekarzy, z czego jeden prowadził moją poprzednią ciążę i tak średnio byłam z niego zadowolona....

Szew i pesar to nie to samo. Jak leżałam w szpitalu to jedna dziewczyna z sali miała zakładany. Szew zakłada się podczas zabiegu w znieczuleniu ogólnym - podobno lepiej trzyma ale nie zakłada się go po przekroczeniu któregoś tygodnia ciąży.
Pesar to taki krążek chyba gumowy który można założyć podczas normalnego badania na samolocie i np moja siostra miała go zakładanego po 26 tc.
Jak u mnie się nie poprawi to lekarz będzie chciał mi go też zakładać.
A nospę też biorę 3 x dziennie a tez nie odczuwam żadnych skurczy ani bóli.
Ale to po to aby te skurcze się nie pojawiły i żeby szyjka się nie skracała. Na razie jest lekko miękka.
Ale ja ufam mojemu lekarzowi :-)

A ja mam jakiś kryzys teraz cały czas twardnieje, brzuch strasznie boli kłuje. A dole tak po prawej stronie i co chwilę w pachwine łapie mnie skurcz :( aaaaaaaaaa ale mnie ta ciąża wku****!!!!!!!! Jak paralitka s ie czuje <foch>

reklama
Do góry