reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Mówiła żeby kontrolować i dużo odpoczywac a jak boli to nospe. Akurat w moim przypadku nie prowadziło to do skracania czy otwierania szyjki, niektórzy tak po prostu mają i nic nie poradzimy. Jeśli będzie coś złego się działo lub mnie niepokoiło to mam jechać do niej. Kazała mi stawać na jednej potem na drugiej nodze??? Badając w ten sposób spojenie łonowe czy coś tam się nie dzieje. Nie wiem pierwszy raz mi tak badała. Te bóle krocza to też mogą być obrzęki. Czyli doggi lezymy i lezymy i lezymy.

reklama
Pesar to krążek silikonowy zakładany w gabinecie ginekologicznym. Bezbolesny. Koleżance założyli w 17tc, bo się szyjka skróciła i otworzyła. Teraz dużo modniejszy niż szwy.

LadyDeek może być wyrostek, zrosty. Ja tak miałam w pierwszej ciąży.

Jezyk super info! Gratki że wsio OK:)

I ja po wizycie. Uwaga uwaga łożysko podniosło się do góry! Już nie mam przodującego...ufff. Mogę latać śmiało za małą jak to ujął:) Szyjka długa 3,6cm! Sprawdził od razu pępowinę i wody płodowe oraz puls - wsio OK:) Luteinkę mam brać jeszcze to 25tc. Dołem nie bolą mnie jajniki a macica;) Norma. Twardnienie, stawianie taki mój urok z poprzedniej ciąży - mam kontynuować magnez. No i jutro zaczynam 24tc! Aż z tej radości poleciałam na zakupy i kupiłam młodemu pierwszą rzecz. Oczywiście jako nie lubiąca typowo chłopięcych ciuszków kupiłam cudny ciepły pajac unisex biało-szary;)

Następna wizyta już nie za dwa tygodnie a za miesiąc:) 23 października.

Do góry