Elutka- czyli rozumiem że chcesz odstawić nospe i leżeć plackiem, wstawać tylko na siku? Nie będziesz chodzić, podnosić ani nic i wtedy szyjka się uspokoi. Wybacz ale ja zgadzam się z dziewczynami, u mnie gdybanie w ciąży odpada. A tak z innej beczki trochę szkoda, że nie masz zaufania do swojego lekarza.
reklama
tak naprawdę ufam tylko mojemu staremu ginowi w 100% i nie chodzę do niego tylko ze względów finansowych. Magnez jest tak samo na skurcze. Mi się brzuch nie stawia, nie twardnieje tak jak piszecie, że wam się dzieje plackiem leżeć nie będę tylko zmienię tryb życia na trochę spokojniejszy. No-spę będę brać tylko do wizyty za 2 tyg...unikam prochów jak ognia
agulqa_b
Fanka BB :)
Elutka mi gin mowil ze no-spe mam brac jak brzuch boli lub przy dluzszym skurczu, juz jakis dluzszy czas nie jam potrzeby brac bo skurcxe chwilowe tylko
Doggi ja mam wrazenie ze ciagle twardy a procz tego co jakis czas jeszcze skurcze
Elutka moj gin nie lubi zadnych lekow. I mowi ze jaj brac jak uznam ze potrzebuje. Co innego bylo jak byla ciaza zagrozona to musialam lezec brac i nie marudzic
My tez nie mamy kolorowo z kasa ale gdyby nie zagrozenie na poczatku zdobylabym siano i jezdzila do gina do pozka bo jemu ufalam bardziej. Z racji niewskazanych podrozy zdecydowalam sie na tego. Ale po ciazy na wizyte raz na x czasuxna pewno bede jezdzila do pozka. Uaazam ze jest super ginem i to dzieki niemu mam Robercika :-)
Doggi ja mam wrazenie ze ciagle twardy a procz tego co jakis czas jeszcze skurcze
Elutka moj gin nie lubi zadnych lekow. I mowi ze jaj brac jak uznam ze potrzebuje. Co innego bylo jak byla ciaza zagrozona to musialam lezec brac i nie marudzic
My tez nie mamy kolorowo z kasa ale gdyby nie zagrozenie na poczatku zdobylabym siano i jezdzila do gina do pozka bo jemu ufalam bardziej. Z racji niewskazanych podrozy zdecydowalam sie na tego. Ale po ciazy na wizyte raz na x czasuxna pewno bede jezdzila do pozka. Uaazam ze jest super ginem i to dzieki niemu mam Robercika :-)
Ostatnia edycja:
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Dziewczyny nie wiem co zrobić..ginka przepisała mi też 3 razy dziennie no-spę przy czym nie mam ani skurczy ani mi brzuch nie twardnieje...rozmawiałam z koleżanką, której przyjaciółka to logopeda i ponoć dzieci matek które w ciąży brały dużo no-spy często mają problem z mową..i często wystawiają języczek, coś z mięśniami się dzieje po prostu. Chyba będę brała tylko ten magnez i luteinę.
Zapisałam się do mojego "starego" gina, który prowadził pierwszą ciążę...niestety termin dopiero na 22.10...zobaczymy..pójdę jeśli coś się będzie działo. Długości szyjki mi nie wpisała do karty..także nie wiem ile jest wrrrr
W sumie nawet nie wiesz jaka ta szyjka długa, a lekarze często gęsto przepisują no-spę na wszelki, więc dobrze, że się zapisałaś do zaufanego gina - warto zalecenie skonsultować (zawsze możesz pojechać na IP , pościemniać coś o skurczach i niech Ci zmierzą ile faktycznie ma ta szyjka ). Jeśli w usg nie ma cech niewydolności cieśniowo-szyjkowej (a gdyby były, to by Ci pewnie szew założyli) to pewnie oszczędny tryb życia wystarczy. Znajoma od połowy ciąży chodziła z 2 cm, ale ani skurczy, ani niewydolności nie było i bez problemu całą ciążę przeszła. Na dniach rodzi ;-) No ale każdy przypadek inny!
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
A nie wiem, wiem, że szew, albo pessar czy jak on się tam zwie. Jedni polecają jedno, inni drugie. Ale to tylko się cieszyć, że nie było potrzeby! Czasem to i do szpitala kładą. A Ty jeżyk jakie miałaś zalecenia, bo skleroza ciążowa ?
kasiekz
Fanka BB :)
doggi mi stawia się...straszne uczucie. Z córą miałam tak samo do końca:/
A dziś mnie jajniki nawalają...dosłownie je czuje szczególnie jak leże na wznak.
A dziś mnie jajniki nawalają...dosłownie je czuje szczególnie jak leże na wznak.
Szew i pessar to chyba to samo.
Ja dwie ciążę przelezalam plackiem biorąc fenoterol i isoptin. Z kacprem było łatwiej bo naprawdę lezalam plackiem i nie robilsm dosłownie nic, tylko siusiu i kompac się. Z Cyptianem trochę gorzej więc parę razy lezalam na oddziale pod kroplowka. Dlatego teraz tak się trochę boję.
Ja dwie ciążę przelezalam plackiem biorąc fenoterol i isoptin. Z kacprem było łatwiej bo naprawdę lezalam plackiem i nie robilsm dosłownie nic, tylko siusiu i kompac się. Z Cyptianem trochę gorzej więc parę razy lezalam na oddziale pod kroplowka. Dlatego teraz tak się trochę boję.
reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Nie wiem czy to samo, niby nie Mechaniczne sposoby podtrzymywania ciąży. Szef okrężny albo krążek pessar - Co piąta kobieta ma kłopoty z donoszeniem ciąży • eBobas.pl , ale ja nie w temacie.
Będzie dobrze! Nie ma co się martwić na zapas!
Będzie dobrze! Nie ma co się martwić na zapas!