reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.
Mój gin ani razu jeszcze słowem nie wspominał o szyjce więc zakładam że wszystko jest w porządku.

Elutka sorry ale z jakiegoś powodu masz brać tą no spe lekarz nie każe jej brać tak o dla zabawy! Nawet jeśli yo prawda o no spie i mowie dzięki yo ja juz wolę w przyszłości chodzić z dzieckiem do.logopedy niż przedwcześnie urodzić. Luteina jest na podtrzymanie no spa na wszelkie skurcze może brzuch zbyt twardy lekarz wymacal i to dlatego masz brać no spe. Wg mnie gdybanie brać nie brać jest chore bo nikt ciężarnej nie każe czegoś brać jeśli nie ma ku temu podstaw!

jezyk tylko ja no-spy wcześniej nigdy nie brałam, wczoraj wzięłam pierwszy raz jedną tabletkę. Tak to w ogóle w życiu może zjadłam 3 tabletki no-spy...tak naprawdę to ciąża od początku przebiega właściwie książkowo, nic się nie działo...szyjka skróciła się, bo w miarę dużo chodzę, czasem młodego też muszę podnieść, zakupy itd....nie bardzo rozumiem sens jej brania :(

Jezyk właśnie to samo pisałam jeśli taka by była zależność to moja koleżanka powinna sto razy urodzin no biega w ciąży nawet w polmaratonie biegła. Chodzenie i dźwiganie nie powoduje skracania szyjki tylko może wywoływać skurcze, czasem bezbolesne. Nie wszystkie skurcze bolą

Atak z innej beczki, często stawia wam się brzuch? Bo mi id kliku dni masacrycznie nie pamiętam żebym z Olą tak miała :/ a teraz ciągle twardnieje i puszcza. I ja juz nie wiem, bo do tego jeszcze kopniaki które czuje w kroczu trochę mnie to martwi
I nie wiem czy se wkręcam i dramstyzuje czy co. Witaj ciąży wszystko jest inaczej niż przy oli i ja sama nie wiem już co jest ok a co nie :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Magnez i luteinę rozumiem, no-spy nie bardzo. Brzuch mam mięciutki, nic się z nim nie dzieje innego niż do tej pory. Chodzenie, dźwiganie bezpośrednio nie ale pośrednio jednak ma wpływ na skracanie, bo powoduje skurcze-tak wynika z tego co piszecie:) Inna sprawa, że lekarze kochają przepisywać ten lek...
Doggi dla mnie to gdybanie nie jest chore...teoretycznie lekarz wie co robi, ale np ostatnio zapomniała mi przepisać globulek a infekcję więc już zaufanie troszkę spadło...

martusia gratulacje :tak:
goferek masz rację, raz na 2 miesiące też byłoby dla mnie za rzadko.
jezyk będzie dobrze!!!
elutka ja bym brała, zgadzam się z Doggi, za duże ryzyko :sorry: To tak samo ja mam ze sterydami, mogą o wiele gorsze skutki przynieść niż wizyty u logopedy a biorę, bo mam za dużo do stracenia :sorry: A akurat do tego leku nie mam bezwzględnego wskazania jak np. do zastrzyków z heparyny czy acardu (to koniecznie muszę). Ale lekarka sama mówi, że jeszcze boi się odstawić steryd. W przypadku nospy ryzyko powikłań jest niewielkie, o wiele ważniejsze powstrzymanie skurczy.

Kciuki za wszystkie wizytujące.

U mnie po badaniu ginekologicznym gin mówi, że szyjka ok, a dokładne pomiary mam z usg dowcipnego na wydruku. Teraz miałam znowu powyżej 4 cm.

reklama
Do góry