reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Martusia super ze wszystko ok szyjkę masz pewnie około 4 cm jeśli ok ;) bo powinna mies między 4-5 cm
Czekamy na zdjęcia :)

Jezyk na badanie na fotelu mogą tylko stwierdzić długa, twarda o zamknięta albo na odwrót ale dokładne pomiary to już wyciąga dildo do niego ;)

Jezyk będzie dobrze z szyjka'!! Trzymam kciuki i bez stresu!

Agulqa_b jak szyjka się skraca to org szykuje się do porodu, prxy porodzie szyjki w zasadzie jest brak i zaczyna się rozwarcie robić a wtedy to już jedną nogą dziecko jest poza brzuchem
Jak dluga i twarda to zaje.biście :))

Dziewczyny, ostatnio rzadziej tu zagladam, ale gratuluje udanych wizyt I zycze zdrowia.
Czy juz wszystkie stycxniowe mamy poznaly plec swoich malenstw?
Az mi wstyd, ze mam takie zaleglosci

Dogii- mi mierzy szyjkę palcami, nie wyciąga sprzętu i zawsze się zgadza i zawsze mam wpisaną w cm. Jak mi się skracała i położyli do szpitala i tam mierzyli już przez usg dopochwowe to wyszło im tyle samo cm. co mojej gince.:tak::tak: Także szyjkę można zmierzyć i podać wynik przy badaniu ginekologicznym- ręcznym:tak:

Indi- nie jeszcze nie wszyscy znają płeć :)

Jezyk ja tez dzis na 17. I juz stresuje sie czy moje lozysko drgnelo w gore. Jak nie to juz zostanie do porodu przodujace bo dziec za duzy by podniesc:/ A nie czuje zmian bo kopniaki nadal nisko. Moja szyjka dotychczas miala 3,2cm i ponoc byla OK.

Martusia gratulacje!

Dziewczyny nie wiem co zrobić..ginka przepisała mi też 3 razy dziennie no-spę przy czym nie mam ani skurczy ani mi brzuch nie twardnieje...rozmawiałam z koleżanką, której przyjaciółka to logopeda i ponoć dzieci matek które w ciąży brały dużo no-spy często mają problem z mową..i często wystawiają języczek, coś z mięśniami się dzieje po prostu. Chyba będę brała tylko ten magnez i luteinę.
Zapisałam się do mojego "starego" gina, który prowadził pierwszą ciążę...niestety termin dopiero na 22.10...zobaczymy..pójdę jeśli coś się będzie działo. Długości szyjki mi nie wpisała do karty..także nie wiem ile jest wrrrr

reklama
Bada, dopisz mi proszę wizytę na 29.09.

Umówiłam się, bo nie podoba mi się, że mam być badana raz na 2 miesiące. Ostatnie badanie miałam 30.08 a kolejne jak znów lekarka się nie pochoruje miałabym 21.10. Jak dla mnie trochę za długo.

Do góry