reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ja dzisiaj poszłam na badanie krwi, po południu będzie wynik. Jestem ciekawa czy wyjdzie już anemia, przy poprzednim badaniu jakiś miesiąc temu hemoglobina była już na granicy, w poprzedniej ciąży też około 5 miesiąca dostałam anemii. Krzywą cukrową też będę miała chyba robioną ok. 30 tygodnia, bo na razie nie mam jeszcze skierowania a do lekarza idę w 21 tygodniu.

reklama
jezyk chyba Ht lub Hct, u nas normy hematokrytu 37-47, dość ważny wskaźnik, bo pokazuje stosunek erytrocytów do objętości krwi czyli też ew. anemię.

Tasia to ja bym chyba podała jakoś z tego tygodnia - teraz upewniam się powoli, że to faktycznie ruchy :tak:

No właśnie, kciuki za wszystkie wizyty!

Witam kciuki zaciśnięte te za wizyty.

Mnie też nikt nie pytał kiedy dokładnie poczułam ruchy dziecka, tylko czy już czuje ... i mam postawiony przy wizycie plusik (że są wyczuwalne) i tyle.

Emilchen mam bardzo podobne wyniki do Twoich i szczerze to czuje się jak g...o :sorry2:, chociaż mam wrażenie że żelazo zaczyna trochę pomagać bo odczuwam nieznaczn poprawę. Musiałam sobie kupić musli z szuszonymi śliwkami, bo gastryka stanęła, na szczęście etż pomagają śliwki ... uffff

To ja całe życie mam anemię od podstawówki a od kiedy w ciąży jestem mam tak dobre wyniki krwi jakie ostatnio miałam 20lat temu! Z Olą straszną anemię miałam i Ola urodziła się z anemią ale po dwóch miesiącach jej przeszło a ja ciągle bez przerwy a ta ciąża mimo że wysysa ze mnie życie i ciało to wyniki mam idealne!

Zelka- u mnie też pytałą teraz czy czuję ruchy, bez dokładnej daty, ale w tamtych pytała o konkretną i nawet wpisywała w książeczkę, teraz jak patrzę to w nowej książeczce nie ma takiej rubryki

emilchen- ja mam hct 33.4% ale u nas są podane jakieś inne normy i jeszcze się w nich mieszcze:baffled::confused:

Ale hemoglobina powyzej 10 to nie anemia w ciazy. Tak mowili w szpitalu. To norma ze sie obniza. Ja mam 10.8, kolezanka 10.6.i druga 10.4 i lekarze mowili ze jeszcze w normie i to ciązowy standard a pytalysmy roznych podczas obchodów. W poprzedniej ciazy zelazo dostalam od gina jak miam 9,8. Badalyscie poziom zelaza w krwi? Podam przyklad. Hemoglobine mam 10.8 a zelazo ponad norme o 20! Wiec jakbym do tego dostala na slepo tabsy to juz w ogole.

Ja od dwoch dni nie czuje zadnych ruchow. Zero. Jestem tak wzdeta ze czuje tylko przelewanie sie tam czegos i tak mnie to wkurza ze masakra:/

Jezyk nie ty, ktoras tu pisala:)Dzialaj. Ale zrob tez sobie zelazo (chyba 8zl) bo moze masz wysokie jak ja i nie bedzie ci juz nic spadalo. Ja to zawsze telepie sie jak mam odebrac mocz:/

reklama
Odebrałam dzisiejsze wyniki, w sumie całkiem dobre. Mocz ogólny super, hemoglobina dale w dolnej granicy normy, trochę hematokryt spadł mi, nie mieszczę się w widełkach podanych jako orientacyjne.

Do góry