reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Emilchen ja pierwsze ruchu tzn plywanie tez nie wiem od kiedy. Ale mnie gin nie pytal nigdy o to wiec nie przywiazywalam do tego az takiej wagi :p
Co do lekarzy to na nfz porazka jakas... a co gin na to?

Oooo elutka widze pierwsze polowkowe :-) czekamy na wiesci

Tasia mi nikt nigdy nie wspomnial bym pamietala date pierwszych ruchow

Ja emoglobine badaoam tylko raz w 7tc

Mnie gin nie pytal jeszcze czy czuje bobasa :p

reklama
Dziewczyny mam nadzieje, ze wszystkie wizyty zakończone super dobrymi wiadomościami!!! :-)

A ja jeszcze nie czuje takich prawdziwych ruchów, coś mi tam lata ale licho wie czy to gazy czy maluchy :-)

kasiek ja pisałam. Badałam żelazo a dokładnie ferrytynę i miałam niedobór. Ja akurat mam tak nadgorliwe lekarki, że nie ma mowy o leczeniu na ślepo, wszystkie wyniki są dokładnie analizowane :-p

Emilchen i dobrze! Bo na slepo zelazo zbedne iz powoduje w nadmiarze zaparcia, zatwardzenia. Jak norma zelaza do ok.150 to mi waha sie 176-186. Chyba przesadzam ze szpinakiem i brokulami:pp

agulqa, to się zacznij "rozrzedzać", bo pierwsza kupa po porodzie naturalnym to koszmar sam w sobie, z zaparciem to już w ogóle sobie nie wyobrażam ;-)

Po cc też nie jest lekko.
Bo jak tu się porządnie napiąć i skupić jak cały brzuch boli, a w szpitalu niestety na poporodową kupę straszne parcie mają

Podobno badanie żelaza pokazuje jaki był jego poziom w diecie dnia poprzedniego, a zapas to ferrytyna. W ciąży zwiększa się objętość krwi więc hemoglobina na naszym etapie może spadać.

No ale co ja chciałam - już po połówkowym, niby ma być chłopak. Napiszę więcej jak ogarnę chatę, bo ledwo co wrócilam, zjesć trzeba :-D

reklama
Po pomiarach itd gin zapytała mnie czy znam i chce znać płeć. Powiedziała, że chłopak. Zapytałam czy na pewno. Na pewno. No ale dowodu na usg mi nie pokazała, więc wiecie, trudno tak uwierzyć heh. Waży wg wyliczeń 392,10g :O

Łożysko mi się na przednią ścianę przesunęło, szyjka długa i w ogóle wszystko ok :-)

Do góry