reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Doggi- top zależy od lekarza, kiedyś robiło się dwie koło 20 i potem po 30 tc. Teraz różnie. U nas lekarze robią koło 20-25 tc i wcale nie znaczy, że jest coś źle :)

emilchen- ja mam 11,9, a w czerwcu miałam 12,8 więc zaczyna niestety spadać :(

Emilchen po prostu Ty musisz wiedzieć kiedy poczułaś pierwsze ruchy i ta data będzie wpisana. U mnie położna przypomina na każdej wizycie o tym. Jeśli już czujesz ruchy,a nie wiesz od kiedy to określ taką najbardziej prawdopodobną.

Tak naprawdę w czasach gdy jest USG to nie ma to już takiego znaczenia. Kiedyś na podstawie pierwszych ruchów określało się datę narodzin. Teraz określa się wg ostatniej miesiączki.

Tasia ale w tym sęk, że nie wiem :-p teraz jak czuję coś częściej to myślę, że coś takiego czułam już nawet 2 tygodnie temu - ale nie dam sobie głowy uciąć, czy to było TO. A nikt mi nie powiedział, że mam znać datę, lekarka w ogóle nic o ruchach nie wspominała.
A Ty podałaś zupełnie pierwsze delikatne czy jak już się upewniłaś? Tzn. mam wymyślać datę sprzed dwóch tyg czy dać z tego tygodnia kiedy czuję częściej i wyraźniej?

A widzisz, Tobie mówiła położna i to nie raz, u mnie nikt nie wspomniał.

jezyk nie jest źle z tą hemoglobiną. Masz prawie w normie (u mnie norma jest 12-16), a hematokryt jaki masz?

Tasia u mnie się pytają czy czuje ruchy ale kiedy pierwsze nie pytali z ola tez nie pytali wiec to chyba nie takie ważne bo to różnie jest jedną czuje w 14 tc a inna w 22 i u mnie nie obchodziło ich kiedy tylko czy juz czuje czy nie

emilchen- a hematokryt to który to skrót?:-p:sorry2: Wiem, że nie jest źle, ale już spada, więc muszę zawczasu coś robić, bo w tamtych ciążach dopiero pod koniec mi spadało. U nas norma jest od 11,5

Emilchen podałam tą datę delikatnych, bo ja tylko takie czuję na razie. W tej ciąży jestem ciągle w ruchu, a jak już się kładę to zasypiam od razu więc prawie wcale nie czuję Bobaska. A jak u Ciebie? Tak naprawdę to jak wolisz, data ta ma w sumie bardziej sentymentalne znaczenie, więc ja podałabym tą która Ty uważasz za bliższą Tobie.

reklama
Do góry