reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Z tego co pamiętam to teraz będzie mierzył główkę, kość udową i coś jeszcze i na tej podstawie określa się tydzień ciąży. U nas kość udowa była zawsze dużo do przodu i lekarz śmiał się, że modelką będzie. Ale nie pomylił się, bo nogi ma długie do teraz.

Pamiętam, że w 32 tc zaczął mierzyć i jakoś tak od nogi zaczął i spojrzał na mnie i się pyta czy zaraz będę rodzić? Ja w szoku, bo myślałam że on coś tam wypatrzył niepokojącego. A on, że wg nogi to termin mam na już, ale inne pomiary były już takie jak przystało na dany tydzień.

reklama
aob synek Ci rośnie jak na drożdżach :-) a data orientacyjna, może poczeka do 1.01.2015 ;-)
Tasia a jak się wyznacza tę datę pierwszych ruchów??Bo ja już coś tam czuję, ale nie mam pojęcia od kiedy, a o konkretnej dacie nie ma mowy, nie wiem:no:

Ja odebrałam wyniki morfologii, mam nadal anemię ale najgorsze, że mi płytki spadły na łeb na szyję :-( ja i tak mam zawsze poniżej normy, ale teraz tylko 100 więc słabiutko, tylko raz w życiu miałam gorszy wynik (kilka lat temu), może dlatego znowu większe siniaki robią się na brzuchu...
A hematologa na nfz mam dopiero 14.10 - zapisywałam się pół roku wcześniej! nawet jeszcze w ciąży nie byłam.

emilchen- a jaką masz hemoglobinę??
Mi też spada, ale tragedii jeszcze nie ma :)

aob- no pięknie synuś Ci rośnie :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :):tak::tak:

jezyk anemia utrzymuje się na stałym poziomie, chociaż po cichu liczyłam na poprawę skoro biorę cały czas to żelazo... hemoglobina 10.9, krwinki czerwone 3,40 (te mi pierwszy raz spadły, zawsze się mieściły w normie) a hematokryt 31,8 (sukcesywnie od początku ciąży spada), A Ty masz ile??

Na ale mówię, najbardziej mnie martwią te płytki...

reklama
Do góry