reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ja w pierwszej ciąży szybko poczułam ruchy, bo około 16 tygodnia, ale Nikola tak jak Stachu Doggi miała ADHD w brzuchu :p
Z Tymkem później, bo koło 18-19 tygodnia, ale już takie konkretne.
Teraz ruchy czuję od kilku dni, ale takie delikatne pukanie w dole brzucha.
No i to by się nawet zgadzało, bo na usg Mańka odwrócona była główką do góry.
Czasami czuję takie pukanie w pęcherz i wtedy muszę lecieć do wc jak głupia :p

reklama
Alecta liczyłam na to ze drugie dziecko będzie normalne i spokojne a Stachu jak starsza siostra cuda robi w tym brzuchu :/ niby każde dziecko inne, wiec Stachu powinien być oazą spokoju a tu... Nie zapowiada się :(

Groszq przy wzdeciach bardzo ciezko wyczuc, rozroznic i ogolnie pozniej. Na zaparcia nie cierpie, ale wzdeta jestem co wieczor:/

Ruchy z corcia poczulam w 19tc. Teraz czuje wlasnie napinanie w jakiejsc czesci jak Nulini, laskotanie a bardzo okazyjnie mocne ruchy.

wrzucam fote Nikosia :-) teraz patrze, ze moja gin skupia sie na glowie duzo;-)

Nikoś 19w5d.jpg

kurcze niewyrazne:baffled: i jeszcze 2 te same sa ehh..

Załączniki

• Nikoś 19w5d.jpg
    Nikoś 19w5d.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 60
  • Nikoś 19w5d.jpg
    Nikoś 19w5d.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 64
reklama
aob, kawał Nikodema, jak mu się w grudniu na świat spieszy :-D Spoko, ja od mojego gina mam jeszcze gorsze zdjęcia... Nie mogę się doczekać połówkowej sesji...

Do góry