reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Agulqa_b matko to mi ten koleś tak opowiadał dużo ze masakra, i wszędzie mówił jak powinno wg norm być i jak jest u mnie (na szczęście wszystko było spoko) dlatego byłam bardxo zadowolona bo jakby nic nie gadał tylko sobie notował nic bym nie wiedziała a tak wszystko ładnie i pięknie, kit ze aż do Jeleniej Góry do niego musiałam jechać :p

reklama
A ka bede miala 11 lub wtey wyznaczy termim

Doggi no wlasnie a ja nie cjcialam go w ogole w sumie wiec on mi tylko o noski i przexiernosci mowil chyba, akbo thlko to zapamietalam ;-)

Moje za 12 dni :-D hmm myślę ze jak sie ma gina jak Nulini to warto przebadać dodatkowo. Dopytać badającego też nie zaszkodzi :)
Ponoć przy tej wadzie trochę wcześniej robi sie cc a baczna obserwacja od 30tc.

Megami, dlatego ja już powiedziałam sobie, że na połówkowe też idę prywatnie do tej samej babeczki, jej się buzia przy badaniu nie zamykała, wszystko omawiała i opowiadała. A ten mój kutafon nic :crazy:

Tak jak pisze zelka i doggi. Teraz sprawdzaja nam przeplywy, pepowine, ujscie itp. I pod koniec ciazy kazdy gin tez powinien robic to obowiazkowo:)

Kurde a ja polowkowe dopiero we wrzesniu bo mam zalecone na 21tc. Jeszcze miesiac czekania.

Ja juz po wizycie. Rozczarowałam sie okrutnie. Lekarz jak zwykle bardzo miły ale ewidentnie mu sie dziś spieszyło (pewnie na jakiś ślub miał iść czy coś ;-)) Przyjechałam wyjątkowo dużo wcześniej bo prawie 30 minut i od razu mnie poprosił. Klasycznie badanie na tronie , wszystko ok, cos pomarudził że jakieś zaczerwienienie że on by mnie podleczył na jakiś stan zapalny ...i tyle . Popytał o to co zawsze wypisał zlecenie na badania krwi, moczu, prenatalne po 20 tygodniu i dowidzenia. W sumie byłam u niego niecałe 10 minut :confused: , nawet pominął kwestie tego podleczenia bo ani recepty ani nic a o USG dzisiaj mogłam zapomnieć.

Groszq ważne ze wsxysyko ok, ale mię lubię gdy lekarze robią takie akcje :/ ale już niedługo polowkowe i nasluchasz się i naogladasz do bólu :)

No właśnie niby fajnie a z drugiej strony ostatnio na wizycie tez nie robił USG bo to było zaraz po pierwszych prenatalnych, teraz nie robił bo zaraz następne USg ... nosz kurde za co mu tam płacą? za co ja mu płace ? ;-)

Groszq hmm moze stwierdzil ze skoro usg polowkowe za chwile to dzis nie ma sensu ;-) wazne ze jest ok. Dlatego ja z jednej strony doceniam prywatne wizyty - czeste usg ;-)

reklama
agulqa_b no własnie jakby nie było prywatnie chodzę bo do centrum Medicover stad moje "oburzenie" ;-)

Ale sie dziś ważyłam u położnej i ide w góre :-D. Od ostatniego miesiąca cały kilogram :tak: ale dalej jestem na minusie 2 kg. (i znowu pytania - czy pani wymiotuje?)

Ostatnia edycja:
Do góry