reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Nulini przypomnialo mi sie ze na migrene cuda dziala solpadeine. Tabletki rozpuszczane z woda. 2 szt. i w 15min. po sprawie. W ciazy gin pozwolil.

Emilchen jak wrzucilam w google lozysko przodujace to nogi mi sie ugiely i prawie zawalu dostalam:/ Musi byc dobrze!

ZMIANA. Usg w szpitalu mam 13.08 u najlepszego ultrasonografa we Wrocku (ponoc). Ma wszystko dokladnie sprawdzic i potwierdzic:) Do srody mam lezec i wstawac tylko siku. Juz sie nie moge doczekac.

Ostatnia edycja:
reklama
kasiek a co tam takiego wyczytałaś?? :baffled: ja już chyba wolę nie wchodzić. Zresztą wszyscy mnie pocieszają, że wiele kobiet ma przodujące, ale może mylą z tą przednią ścianą?? ja nie plamię, więc lekarka powiedziała, że nie muszę leżeć, po prostu nadal baaardzo się oszczędzać.

Przodujące czyli na ujściu szyjki macicy (jak się nie podniesie to cc, bo dziecko nie ma jak wyjść). Może być powodem krwawień w ciąży. Nie ma co się stresować na zapas. Nie czytać baby!

Ostatnia edycja:
Emilchen nie ma co za dużo czytać tylko słuchać lekarzy, jesteś pod kontrolą/nadzorem i oni wiedzą co jest co a w internecie się człowiek naczyta o skrajnych przypadkach (juz nie tylko z łożyskiem ale ze wszystkim) i potem niepotrzebnie sobie wkręca ;)

Nulini przypomnialo mi sie ze na migrene cuda dziala solpadeine. Tabletki rozpuszczane z woda. 2 szt. i w 15min. po sprawie. W ciazy gin pozwolil.

Brałam przed ciążą. Ale w ciąży absolutnie zakazana :-( Podobnie jak Pyralgina i dziwne, że lekarze na te dwa leki pozwalają, jak w ulotkach mają jak byk napisane, że w ciąży i podczas karmienia nie wolno :-(

reklama
Odnośnie badań - planujecie sprawdzać sobie tę vasa previa tak opisywaną dramatycznie tu na forum? Ja się dopiero tu o tym dowiedziałam.

Do góry