reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

alecta, a widzisz, ja nie rodzę w szpitalu mojego gina, bo musiałabym się kulać 40km :baffled: no i na początku miałam wizyty co 2 tygodnie, więc już 200zł na wizyty + wszystkie badania płatne, tu jednak za to nie płacę :-( Zwłaszcza teraz, jak nie dostaję pensji, nie miałabym skąd na to wyskrobać :-(

gosiane, super, że wsio ok! :-D

Tasia, u mnie też jak dzwoniłam, to termin za 2 miesiące, ale jak z ciążą, to szybko i później kiedy gin każe, to jest wizyta :tak:

Megami,
a ja żadnych badań mam nie robić, dopiero 2 września zleci mi mocz i morfologię...

Filipiamama,
cudne wieści!!! Gratuluję Córci!!!

reklama
U mnie nastepna wizyta 28.08, wiec prosze o zmiane:)

Mam nadzieje ze do tego czasu cos sie zmieni z moim lozyskiem:) Jest przodujace ale nie zakrywa calego ujscia szyjki (tzw.boczne) wiec jest nadzieja. Przez to mozliwe plamienia. Lozysko tez sie nisko ulozylo. Najbardziej niepokoji mnie ten jakis kawalel lozyska do wchloniecia. Na razie mega oszczedny tryb zycia i 3xduphaston, 2xluteina100, zelazo, magnez i nospa w razie twardnienia brzucha.

Ostatnia edycja:
Nulini masakra! Ja też chodzę na NFZ ale u mnie cud miód malina

Doggi a do jakiego doktora??

A, no i na migrenę ibuprofen, a jeśli nie pomaga, to przecież jestem na zwolnieniu, więc mogę być wyjęta z życia przez 3-4 dni
confused8gj.gif
confused8gj.gif
confused8gj.gif

czyli NFZowskiego podejścia ciąg dalszy... co za masakra...

I właśnie dlatego ja w sobotę idę prywatnie, na nieplanowaną wizytę, muszę się upewnić przed wakacyjnym wyjazdem czy wszystko ok, bo wiele godzin w samochodzie przede mną. A po ostatniej szpitalnej wizycie raczej nie czuję się uspokojona...

Ostatnia edycja:
kasialka, ja się boję, co będzie, jak mnie nad morzem migrena złapie, chyba się przekręcę... Ale może skubnę babci trochę Ketonalu i przeżyję, a na prywatnym połówkowym zapytam ginkę, co ona myśli o podejściu z ibuprofenem :baffled:

U mnie wizyta 2.09 :tak:

Gosiane ja ze swojego tez zadowolona jestem. Uwazam ze jezt dobry, kilka osob mi go polecilo. Jest ordynatorem tam gdzie bede rodzic i gdzie bede do szkoly rodzenia chodzic ;-) raz mi sje zdazylo ze 30min czekalam na wizyte a tak raczej o czasie. Super ze wszystko z bobasem dobrze :-)

Tasia to fajnie trafilas. Moj na nfz nie przyjmuje nigdzie niestety :-( a dojezdzam 15km ale moim zdaniem ma dobry sprzet i zawsze odpowiada szczegolowo na kazde pytanie. A ty 4km od domu ani usg ani nic...

Megami dobrze ze wszystko w porzadeczku :-)

Filipiamama gratki cory! Jaka juz duuuza ;-) ja dzis chcialam w tesco za 8,70zl kuoic slicxne paputki 0-3m ale Ł stwoerdzil ze jego dziecko w plastiku nie bedzke nog trzymac :p a wcale nie byly plastikowe, i takie cudne :p

Nulini doskonale rozumjem, mi na poczatku tez bylo ciezko. Badania, dojazd do gina 15km w jedna strone, lekarstwa itp, wizyty co 2tyg. Tetaz jest ok, wizyta raz w miesiacy i tylko witaminy. Daje rade jakos

Kasiek dasz rade, tylko mysl pozytywnie :-)

Gosiane- dobrze że wszystko ok

Megami- dobrze poczytać dobre wiadomości.

Filipiamama- gratuluję córeczki.

Kasiek- a za Ciebie trzymam kciuki

reklama
Filipiamama super! Laski są extra :)

Kasiekz ważne ze kontrolowane tob lozysko :) jeszcze tylko troszkę :)

Kasialka ja chodzę do derenia i jestem naprawdę zadowolona wszystko mam tak dokładnie opowiedziane, pokazane itd i jest mega delikatny podczas badania, bo jak byłam z ta kolka w szpitalu trafiłam na jakąś france po której tak bolało mnie krocze po badaniu ze siedzieć nie mogłam!!!

Do góry