reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Jutro Was doczytam. Wpadłam tylko zameldować.
Dr zrobił nam genetyczne. Dzidziuś zdrowy i piękny. Przedstawiam naszego syneczka:
http://i58.tinypic.com/29c87j4.jpg
ale ujęcie :-):-D:-) gratuluję!!
Dziecko ma 10 cm, czyli trochę małe (6 dni do tyłu) ale moim zdaniem było bardzo skulone, tak słodko w sumie :tak: reszta wymiarów dobra, nawet wyprzedza o 1-2 dni. Serduszko bije, dzidziuś waży ok. 180 g! Czyli sporo.
No i prawdopodobnie będzie CHŁOPIEC :-) kolejny na wątku
mój 160g to emilchen urodzimy puchate bobasy:laugh2:

Melduję się po wizycie, muszę Was koniecznie nadrobić bo od wczoraj nie miałam internetu :-)

Dziś miałam mieć tylko kontrolną wizytę bez usg, ale Pani doktor miło nas zaskoczyła i zrobiła również usg.
Zawołałam męża do gabinetu i Pani doktor pokazała serducho, kręgosłup, buźkę i próbowała zajrzeć Fasolince między nogi, niestety maluch się wiercił jak najęty, ale jak łapał oddech na kolejne wariactwa to udało się podejrzeć i na tyle na ile to się udało, to na 75% będzie dziewuszka :-D

Mężowi nieco mina zrzedła, ale pocieszał się, że ma jeszcze 15% pewności :-)

Lekarka powiedziała, że mam bardzo nisko położone łożysko, które zachodzi na szyjkę. Mam tego pilnować na każdej wizycie, ale trochę się tego wystraszyłam, tym bardziej że 18sierpnia chcemy jechać na urlop, na szczęście 14sierpnia mam jeszcze usg połówkowe, więc wtedy lekarz zadecyduje czy nie ma przeciwwskazań do urlopu.
Pogadałam z Pani doktor o warunkach moich w pracy i po urlopie mam się do niej zgłosić po L4 :-) Zaczynam odliczanie dni pracujących :-)

dziewczyny a ja z jednej strony wole chlopaka z drugiej dziewczynke. wole pilnowac jednego chlopaka niz calej wsi w wieku dojrzewania, ale z drugiej strony ostatnio chyba na discovery ogladalam cos w stylu 'szczyt glupoty' czy jakos tak. no i panom ewidentnie brakuje czegos w glowie ;p usmialam sie jak nie wiem, glupki ze hoho ;p poza tym dziewczynki mam nadzieje ze bardziej lubia sie przytulac itp, ale chlopaki chyba nie stroja tak fochow chocby wlasnie o ubranka ;p

dlatego zadowolona bede gdy urodzi sie dziewczynka badz chlopiec ale zdrowe :)

goferek super ze wszystko oki :) juz sie nie moge swojego usg doczekac :)

reklama
Witam dziewczyny
A ja od 7 rano w szpitalu. Najpierw 2 godziny czekania na izbie. A teraz od 9 na krzesełku na oddziale. Dostałam nawet obiad i też go wcinalysmy na korytarzu na krzesełkach. A pot się leje po ....

Właśnie dostałam łóżko. Leze. Uff jaka ulga

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry