reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

jezyk, u mnie pewnie też by się nie objawił, jakby nie ten wymaz przy okazji plamienia (a podobno plamienie z powodu lekkiej nadżerki, którą mam - diagnoza zarówno lekarza ze szpitala, jak i mojej gin.).

no dobra, to zobaczymy, co zleci gin. Mam już dość stresów jak na 13 tygodni... :zawstydzona/y:

reklama
Sprite, nie leczy się tego w ciąży. A na ile plusów masz tego paciorkowca? Ja w pierwszej ciąży miałam gbs z tylko jednym plusem, podczas porodu dostałam lek a i tak Młody się zaraził i dzień dłużej leżeliśmy w szpitalu.

Yggam rozumiem, dzieki ;-)

Femme ja raz tylko mialam robione podstawowe, na hiv dalej nie mialam ale chyba jednak nie zrobie. Raczej nie jestesmy nosicielami :p no i musze na te antyciala czy jakos tak robic bo mam grupe - a Ł + ale gin jeszcze nid wspominal by jiz to robic...

Doggi moj gin mowi ze jesli krew wychodzi ok to nie ma sensu badac co miesiac bo hemoglobina i inne parametry drastycznue nie spadaja a kazde klucie zyl w jakis sposob je niszczy. Kazal tylko :pbadac mocz

Nieobecna ja tez tak mam. L4 np do 11sierpnia wiec 11 do niego ide i juz. Tylko ze prywatnie chyba troche inacxej jest :p

Femme nie zazdroszcze wiec takiego gina :p

Jezyk ja identycznie jak Ty, tylko te pierwsze i teraz sam mocz mam zbadac

Aza Twoje teksty mnie powalaja :p ja planuje isc na 3d. Poszukaj na gruponie bo w poznaniu np takie usg pamiatkowe z nagraniem na plyte jest taniej w jakiejs klinice moze u Was we wrocku tez? Ja planuje isc jakos ok 20tc. Dla samej siebie i Ł chciakabym zobaczyc bobika w 3d :p

Sprite niestty nie pomoge

Agulqa no właśnie patrzyłam i u nas niestety nie ma nic takiego na grouponie. To też tak pójdę po 20 tygodniu. Mam tylko nadzieję, że dzidek nie będzie się zasłaniał :)))

Sprite tak jak piszą dziewczyny tego się nie leczy tylko przed porodem leki. Co ciekawe moja koleżanka ma paciorkowca i nawet przed planowana cesarką dostaje się lekarstwa.

Ja na najbliższą wizytę nie mam zleconych badań. Póki co miałam tylko raz zlecony zestaw badań ;-)

Sprite, niektórzy leczą paciorkowca w ciąży, ale lubi wracać. Na pewno przed porodem trzeba powtórzyć badania i w razie gdyby był to podają antybiotyk w trakcie porodu.
Dziwne, że przy cesarce dają... No ale nie wnikam :-D

Ostatnia edycja:
agulqa_b no ja musze krew kontrolować bo ja całe życie mam anemię teraz pierwszy raz od 20lat nie mam ale i tak kontrolujemy bo ja mam taką chorobę gdzie jedna krwawa biegunka a ja juz leżę nieprzytomna wiec musimy uważać na krew bardzo

Ja miałam ostatnią wizytę w 12t2d i wtedy omawiane wyniki badań (całego kompletu), a teraz na następną wizytę w 15t2d idę z niczym, tylko z omówieniem USG prenatalnego...

A glukozy to aż się doczekać nie mogę :baffled:

reklama
Do góry