reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

jezyk, u mnie pewnie też by się nie objawił, jakby nie ten wymaz przy okazji plamienia (a podobno plamienie z powodu lekkiej nadżerki, którą mam - diagnoza zarówno lekarza ze szpitala, jak i mojej gin.).

no dobra, to zobaczymy, co zleci gin. Mam już dość stresów jak na 13 tygodni... :zawstydzona/y:

reklama
Sprite, nie leczy się tego w ciąży. A na ile plusów masz tego paciorkowca? Ja w pierwszej ciąży miałam gbs z tylko jednym plusem, podczas porodu dostałam lek a i tak Młody się zaraził i dzień dłużej leżeliśmy w szpitalu.

Yggam rozumiem, dzieki ;-)

Femme ja raz tylko mialam robione podstawowe, na hiv dalej nie mialam ale chyba jednak nie zrobie. Raczej nie jestesmy nosicielami :p no i musze na te antyciala czy jakos tak robic bo mam grupe - a Ł + ale gin jeszcze nid wspominal by jiz to robic...

Doggi moj gin mowi ze jesli krew wychodzi ok to nie ma sensu badac co miesiac bo hemoglobina i inne parametry drastycznue nie spadaja a kazde klucie zyl w jakis sposob je niszczy. Kazal tylko :pbadac mocz

Nieobecna ja tez tak mam. L4 np do 11sierpnia wiec 11 do niego ide i juz. Tylko ze prywatnie chyba troche inacxej jest :p

Femme nie zazdroszcze wiec takiego gina :p

Jezyk ja identycznie jak Ty, tylko te pierwsze i teraz sam mocz mam zbadac

Aza Twoje teksty mnie powalaja :p ja planuje isc na 3d. Poszukaj na gruponie bo w poznaniu np takie usg pamiatkowe z nagraniem na plyte jest taniej w jakiejs klinice moze u Was we wrocku tez? Ja planuje isc jakos ok 20tc. Dla samej siebie i Ł chciakabym zobaczyc bobika w 3d :p

Sprite niestty nie pomoge

Agulqa no właśnie patrzyłam i u nas niestety nie ma nic takiego na grouponie. To też tak pójdę po 20 tygodniu. Mam tylko nadzieję, że dzidek nie będzie się zasłaniał :)))

Sprite tak jak piszą dziewczyny tego się nie leczy tylko przed porodem leki. Co ciekawe moja koleżanka ma paciorkowca i nawet przed planowana cesarką dostaje się lekarstwa.

Ja na najbliższą wizytę nie mam zleconych badań. Póki co miałam tylko raz zlecony zestaw badań ;-)

Sprite, niektórzy leczą paciorkowca w ciąży, ale lubi wracać. Na pewno przed porodem trzeba powtórzyć badania i w razie gdyby był to podają antybiotyk w trakcie porodu.
Dziwne, że przy cesarce dają... No ale nie wnikam :-D

Ostatnia edycja:
agulqa_b no ja musze krew kontrolować bo ja całe życie mam anemię teraz pierwszy raz od 20lat nie mam ale i tak kontrolujemy bo ja mam taką chorobę gdzie jedna krwawa biegunka a ja juz leżę nieprzytomna wiec musimy uważać na krew bardzo

Ja miałam ostatnią wizytę w 12t2d i wtedy omawiane wyniki badań (całego kompletu), a teraz na następną wizytę w 15t2d idę z niczym, tylko z omówieniem USG prenatalnego...

A glukozy to aż się doczekać nie mogę :baffled:

reklama
Do góry