reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Megami gratuluję wizyty :)

nieobecna super wieści!!! Nie mam pojęcia co to znaczy :p

LayDeeK ja juz kiedyś pisałam jak to jest z lekarzami i tym co zalecają ;) oni maja podpisane umowy z firmami i dostają prezenciki za to (mój gin mi o tym mówił, który jest przeciwny witaminom i uważa że trzeba tylko dobrze jeść)

reklama
nieobecna, właśnie kupowałam w promocji w DOZ, zamówiłam rano przez neta, a po południu już odebrałam :-D

Doggi, ja schizolę, bo jadam niezdrowo i jakoś tak spokojniej się czuję ćpiąc witaminy :-p

Nieobecna może chodzi o dno macicy, że już 3 cm nad kością łonową (tak sobie strzelam :-D bo często to mierzą)

Witaminek nie łykam, tylko żelazo i chyba zacznę magnez bo mi powieka tyka haha. W ogóle to dr zachwyciła się moją morfologią, normalnie jakbym w ciąży nie była :laugh2:

Nulini co innego kg AK dieta nie teges to trzeba się wspomagać, ale np u mnie warzywa i owoce całe dnie w ruchu plus mięcho i nic więcej mi nie trzeba ;) ale witaj ciąży tak mam, straszna chęć na zdrowe i regularne żarcie a z Olą zmuszając się żeby jakąś sałatkę zjeść czy owoce bo miałam chęć tylko na cole i big milk straciatella ;) i to były moje główne posiłki :p

Ja łykałam w pierwszej ciąży i teraz Femibion. Płacę 40zł za 30 tabsów na 30 dni;) Żelaza w organizmie mam nadmiar (z krwi wyszło o 30 ponad normę), więc chyba muszę zmniejszyć spożycie brokuł i szpinaku:D

Dziś wizyta u gina o 17.30;) Aaaaaa...

Nieobecna nie wiem o co chodzi. Ja tez biore pregna , ale wychodzi w sumie 30zl na miesiac wiec niby tragedii tragedii nie ma, ale nie wiem ile inne kosztuja. Teraz i tak finansowo odsapne bo wizyta raz w miesiacu i tylko witaminy do kupowania, odchodzi nospa i duphaston wiec super :-)

Nulini a te witaminy maja w sobie kwas foliowy? Ja zastanawialam sie by zmienic ale musialabym isc do apteki i szukac czegos co ma bardzo zblizony sklad do pregna

Nulini mam to samo bo chyba zbyt dobrze sie nie odzywiam :p

Kasiekz kciuki za wizyte

Po wizycie wszystko OK, wyniki badań absolutnie wszystkie w normie, mocz, morfologia, tylko toksoplazmozy nie przechodziłam, szok :szok: No i przed porodem będę miała ponawiane badanie...

Tylko samym USG jestem mega zawiedziona, nic nie powiedział o tych wszystkich parametrach, sama się musiałam spytać co z przeziernością, etc, to tylko lakonicznie odpowiedział, że na jego oko nie ma powodu do niepokoju.
Nawet o długość musiałam spytać! 6cm...
Powiedział, że jak chcemy, to możemy sobie iść prywatnie na to genetyczne, ale on nie da skierowania, bo nie widzi potrzeby :crazy:

Zdjęcia nie będzie, bo tak niewyraźne, że kompletnie nic nie widać, taki ma zaje*bisty sprzęt
ALdtQ3GtoMGDCK hELgtRQQP2SJKnDjRQ4QU2xhYA0CtY0cIE6yJnADBIzUA1hgUeABS5AIADUQ4mORARAMAC6yRfFCgALUFCW5hGRVDUCAeO8DAuRSDV6sEC6gVAGKtgSdDiBSFaLLJiJE3rqqEmJNKUgNrQIaMcJJnmLa32vT8OdMGrrZkwQiMGCLEAYZTbOAiOFHm1QkEcEVN4eFAiI9GOw7NgpvDBJpQJnLAfbSmBR0f2AhQqaRKsIxBcmQgfisFVgQM2LBNe4FrSxgrNDQpgybmjqUkNH5lIaNAQOxp2YowQxZpBaUvPQDVebZkxZ5PiSQYl52tAwcQGyho46hgo4eNChoobGCFhMv22c5iObJl4QimCnw67bpi4cIHAwqocVwcwCDRCwum HKEBqiQokshM5CwygGvHZeGAgdwUEsXM1hAATF4LMKJNB9k0oEH0xw3QDNFGACJGSRcIIwbG1zAwgc36CBBCynKNkA2EixjgB25FMMICCBE4UcpBmjRxwA9EvBjBkqUcMwYXkRDyw0cQGEMKIRkMwAB2DAAgwDZZKCABB2UcAAOOuBwgCxMPJFBNgLAwMA2RNTwgDUBBOpCAgAUmoALgVrzQA1EMKTCD0FUI mklEoaxA8qCBQQADs=

Ale dzidziol fikał i machał, aż się śmiać zaczęłam
wsQoQJBSAwgMtHLCkA02ykMMDE7jgBgO1MFCACxM8MIAABzigjA0JQCAAC1kMoMEDlEwQwgTGPKDBACwIAEECNizTwxQdlIQAHT4cZUoDEfiwCAIAdDBFDwzJQAMyoIYqqqg0yCBQQAA7

Za tydzień idę prywatnie na USG prenatalne, bo jednak mimo wszystko wolałabym znać te wszystkie szczegóły, pytanie skąd strzepać 200zł
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=

Więc USG genetyczne w przyszłym tygodniu (środa albo czwartek, zgubiłam kartkę z zapisem :wściekła/y:) a wizyta u gina 7.08 :tak:

reklama
Nulini ja wlasnie tez dlatego bylam prywatnie na tym usg bo u mojego gina nie ma takiego dobrego sprzetu. Zreszta on jest taki wylewny jak twoj, o wszystko sie pytac trzeba ale za to jest bardzo dobrym lekarzem. Juz dawno sie o tym przekonalam. W kazdym razie super ze z maluszkiem wporzadku! :)

Megami, nieobecna rowniez gratuluje udanych wizyt!

Do góry