reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ja też dzisiaj kupiłam witaminy :0 I też Prenatal Clasic 90 tabletek ale dałam niecałe 53zł :p Byłam dzisiaj u lekarza ale usg niestety mi nie zrobił ;/ Miałam dzisiaj cytologię i następna wizyta dopiero 14 sierpnia :) Będę musiała przed wizytą jeszcze zrobić morfologię krwi i moczu . Ale z dzidzią wszystko ok :):-)

reklama
Unita wiem cos o tym. W maju sie przeprowadzalismy, po tym trafilam do szpitala na 8dni z krwiakiem. Teraz czekamy na bank i kredyt. Jak dostaniemy to remont i przwprowadzka. Niedobrze mi na sama mysl ;-)

Nadziaa ja mam zrobic tylko ogolne badanie moczu. Gin powiedzial ze skoro poprzednia morfologia byla ok to mam nke robic. Morfllogia nie zmienia sie tak czesto a biore witaminy itp a kazde klucie zyl je niszczy. Dopiero jak zleci cos na klocie to zrobie przy okazji na hiv i nie wiem czy coa jeszcze ;-)

ja nic prócz kwasu nie biorę i raczej nie zamierzam wszystkie wyniki mam bardzo dobre jem dużo warzyw i owoców więc uważam to za zbędne śmiecenie żołądka ;-)

NULINI - o kurcze ale nie fajny doktor ładnie mówiąc ... :dry: ważne że wszystko ok ale też bym była wkurzona i zaniepokojona czy nie zrobił badania na odwal :sorry2: mi mój powiedział że te prenatalne koło 500zł :szok: ale od razu też powiedział że da mi skierowanie i zrobimy za free ;-)

NADZIA - gratuluje udane wizyty ;-)

femme, no właśnie on tylko USG robi na odwal, bo wyniki badań omawia, na fotelu bada dokładnie i delikatnie... W jednej klinice u mnie w mieście krzyknęli 400zł za badania, ale dzwoniłam dalej, bo ja chcę tylko USG, bez reszty badań. No i gin powiedział, że te badania w 20tc są "ważniejsze" i że na te to porozmawiamy o skierowaniu, czyli pewnie w gabinecie też zrobi na odwal się...

wiesz jak to jest z lekarzami oni już z automatu nie zobaczył nic niepokojącego to stwierdził że nie ma po co a że ty się martwisz i nosisz dziecko to inna bajka on wykonuje zawód i tyle :dry:

A ja wlasnie nie wiem jak u mnie bedzie z tymi badaniami bo moj gin powiedzial ze wszystko on zrobi. Wiec mam nadzieje ze w cenie wizyty. A 3d to mowi ze tylko dla picu jwst wlaczane wiec moze nje zabule za to wiecwj niz normalnie

wiesz jak to jest z lekarzami oni już z automatu nie zobaczył nic niepokojącego to stwierdził że nie ma po co a że ty się martwisz i nosisz dziecko to inna bajka on wykonuje zawód i tyle :dry:

Ano dokładnie tak...
A ten mi nawet nie powiedział, czy są narządy wewnętrzne, dzisiaj się biłam z myślami, czy bulić 200zł za prenatalne czy dać 80zł za zwykłe USG, ale jak na zwykłym mam się dowiedzieć tyle samo, co dziś, to wyskrobię tą kasę i chociaż się dowiem, jak żołądek czy nerki :dry:

reklama
Ja jak robiłam prenatalne to zapłaciłam 250zł ale brałam z płytą a płyta 50zł i pamiątka na całe życie :)) Lekarz wszystko pokazywał i tłumaczył co i jak :-) Byłam bardzo zadowolona :)

Jutro jadę do tego Wrocławia do tej poradni ale już jestem spokojna bo lekarz też mnie uspokoił że wyniki są dobre i że nie ma co się martwić na zapas :) Miałam zmieniać lekarza bo muszę dojeżdżać bo mieszkam teraz z chłopakiem za Jaworem a do Lubina mam 1h drogi . Ale postanowiłam zostać przy tym , samo to że się do niego przyzwyczaiłam i ja tam jestem zadowolona :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry