reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Olciastrzelce w okolicach 38tc najlepiej, chyba ze sie coś dziać będzie wczesniej dlatego lepiej żebym juz na miejscu byla.
Czeka mnie dlugi pobyt ale o tym wiedzialam od poczatku. W poprzedniej ciąży tez tak bylo.

Hej Mamusie:) ja po dzisiejszej wizycie chciałam się zameldować. Maluszek wciąż uparcie nie chce się obrócić i z położenia poprzecznego przeszedł ale na miednicowe. Lekarz tym razem nie spr długości szyjki tylko stwierdził po badaniu zwykłym,że wszystko z nią ok. Pobrał mi też eymaz na paciorkowca. W dalszym ciągu muszę też przyjmować globułki bo coś jest nie tak z ph pochwy. Kolejna wizyta za 3 tyg czyli 3 grudnia i wtedy mamy dopiero porozmawiać o ktg i spr jak młody,czy udało mu się obrócić. Zapytałam lekarza jak to jest z tymi ćwiczeniami na obroty to odradzał bo mówił,że z różnych przyczyn dziecko może sie nie obrócić np przez pępowinę i żeby takimi ćwiczeniami tylko nie zaszkodzić. Także odpuszczam i zostaje czekać co będzie..

Ja już mam wyniki GBS - sa ok. Czekam teraz na posiew i cytologię. Jutro mam KTG. dzwoniłam tez do położnej, jestesmy umówione na telefon na niedzielę gdzie podyktuje mi swój grafik i bedziemy się umawiać na spotkanie :-)

Na spotkaniu z położną też od jednej z dziewczyn padło pytanie o te ćwiczenia czy obracanie dziecka fizycznie. Stwierdziła, że nie zna żadnego lekarza i bardzo niewiele położnych, które by się tego podjęły i zalecały obracanie. Bo nigdy nie wiadomo, czy dziecko odwróciło się pupą w dół ot tak i już nie da rady się odwrócić bo po prostu ma za ciasno, czy jest jakiś inny powód. A co, jeśli np. pępowina jest zbyt krótka? W sumie dopiero jak nam to wytłumaczyła jak krowie na rowie to zdałam sobie sprawę, że faktycznie - nigdy nie wiadomo jaki jest powód takiego ułożenia. Ja bym nie kombinowała jednak :-p.

reklama
Ojej to teraz faktycznie juz sie zastanawiam nad tymi cwiczeniami. A na ost zajeciach w szkole wlasnie jedna dziewczyna sie pytala o te cwiczenia to jej polozna powiedziala ze najlepiej kocie grzbiety zeby robila to sie dziecko przestawi :-\ i wez tu miej zaufanie do lekarzy czy poloznych :-\ w takim razie ja odpuszczam. Jak sie obroci to ok a jak nie to trudno

Do góry