reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Olciastrzelce w okolicach 38tc najlepiej, chyba ze sie coś dziać będzie wczesniej dlatego lepiej żebym juz na miejscu byla.
Czeka mnie dlugi pobyt ale o tym wiedzialam od poczatku. W poprzedniej ciąży tez tak bylo.

Hej Mamusie:) ja po dzisiejszej wizycie chciałam się zameldować. Maluszek wciąż uparcie nie chce się obrócić i z położenia poprzecznego przeszedł ale na miednicowe. Lekarz tym razem nie spr długości szyjki tylko stwierdził po badaniu zwykłym,że wszystko z nią ok. Pobrał mi też eymaz na paciorkowca. W dalszym ciągu muszę też przyjmować globułki bo coś jest nie tak z ph pochwy. Kolejna wizyta za 3 tyg czyli 3 grudnia i wtedy mamy dopiero porozmawiać o ktg i spr jak młody,czy udało mu się obrócić. Zapytałam lekarza jak to jest z tymi ćwiczeniami na obroty to odradzał bo mówił,że z różnych przyczyn dziecko może sie nie obrócić np przez pępowinę i żeby takimi ćwiczeniami tylko nie zaszkodzić. Także odpuszczam i zostaje czekać co będzie..

Ja już mam wyniki GBS - sa ok. Czekam teraz na posiew i cytologię. Jutro mam KTG. dzwoniłam tez do położnej, jestesmy umówione na telefon na niedzielę gdzie podyktuje mi swój grafik i bedziemy się umawiać na spotkanie :-)

Na spotkaniu z położną też od jednej z dziewczyn padło pytanie o te ćwiczenia czy obracanie dziecka fizycznie. Stwierdziła, że nie zna żadnego lekarza i bardzo niewiele położnych, które by się tego podjęły i zalecały obracanie. Bo nigdy nie wiadomo, czy dziecko odwróciło się pupą w dół ot tak i już nie da rady się odwrócić bo po prostu ma za ciasno, czy jest jakiś inny powód. A co, jeśli np. pępowina jest zbyt krótka? W sumie dopiero jak nam to wytłumaczyła jak krowie na rowie to zdałam sobie sprawę, że faktycznie - nigdy nie wiadomo jaki jest powód takiego ułożenia. Ja bym nie kombinowała jednak :-p.

reklama
Ojej to teraz faktycznie juz sie zastanawiam nad tymi cwiczeniami. A na ost zajeciach w szkole wlasnie jedna dziewczyna sie pytala o te cwiczenia to jej polozna powiedziala ze najlepiej kocie grzbiety zeby robila to sie dziecko przestawi :-\ i wez tu miej zaufanie do lekarzy czy poloznych :-\ w takim razie ja odpuszczam. Jak sie obroci to ok a jak nie to trudno

Do góry