k8libby no dowiesz sie juz niedlugo ja zazdroscilam okropnie dziewczynom ktore juz wiedzialy ale te procenty to sa takie.. wiesz z tego moze byc jeszcze dziolcha to tylko tak by zaspokoic choc w jakiejs czesci nasza ciekawosc
reklama
Błonka, thinka, cornelka, dziewczynki kochane wielkie gratulacje Ależ dostatek chłopaków, no proszę, jaki zmaskulinizowany tegoroczny sierpień się zapowiada
To kto następny, za kogo &&& trzymać?
............................
Dziewczyny, a tak z innej beczki, mam pytanie...Czy robiłyście test PAPP-a?
Kurczę, tak Was czytam i wychodzi, że większość jednak się decydowała. Napiszcie, czy to była Wasza inicjatywa, czy gin Wam zalecał? Mój nic o tym nie wspomniał i teraz sobie wyrzucam, że tak niefrasobliwie do sprawy podeszłam i się nie zdecydowałam Jestem sama, czy może któraś z Was też nie zrobiła. Jakaś trefna się czuję:-(
To kto następny, za kogo &&& trzymać?
............................
Dziewczyny, a tak z innej beczki, mam pytanie...Czy robiłyście test PAPP-a?
Kurczę, tak Was czytam i wychodzi, że większość jednak się decydowała. Napiszcie, czy to była Wasza inicjatywa, czy gin Wam zalecał? Mój nic o tym nie wspomniał i teraz sobie wyrzucam, że tak niefrasobliwie do sprawy podeszłam i się nie zdecydowałam Jestem sama, czy może któraś z Was też nie zrobiła. Jakaś trefna się czuję:-(
Ostatnia edycja:
Aia, ja też nie robiłam. Miałam trochę inną sytuację bo ja nie mogłam tzn. przyjmowałam co 4 dni iniekcje z HCG na stymulacje ciałka żółtego i w moim przypadku wynik byłby nie miarodajny. Nie zamartwiaj się, najważniejsze jest usg, zresztą ja na wynikach usg miałam wyliczone ryzyko zespoły Downa, Patau i Edwardsa.
Ja na usg genetycznym spytałam o płeć, powiedziała, że za wcześnie. Po 40 min badania powiedziała, żebyśmy się nie przywiązywali ale po kącie nachylenie guzka płciowego wygląda jej to na dziewczynkę. Jak się potwierdzi będzie Ula
Ja na usg genetycznym spytałam o płeć, powiedziała, że za wcześnie. Po 40 min badania powiedziała, żebyśmy się nie przywiązywali ale po kącie nachylenie guzka płciowego wygląda jej to na dziewczynkę. Jak się potwierdzi będzie Ula
majusia_84
Zaciekawiona BB
- Ja robiłam PAPA, bo gin zalecił, ale stwierdził po usg że i tak na pewno będzie dobrze. Wyliczenia dostanę dopiero jak będa wyniki krwii, to Ci wtedy napiszę jak się ryzyko zmieniło.
ilovesummer
Fanka BB :)
Aia ja nie robiłam. dwóch lekarzy mi powiedziało, że to strata pieniędzy. To jest zwykła statystyka, wiec jedynie człowiekowi może stresu przysporzyć. poza tym genetyczne wyszło ok- prawdopodobieństwo chorób genetycznych wyliczono mi 1: wielocyfrowych liczb w przypadku 3 podstawowych trisomii wiec zignorowałam sprawe :-)
Ostatnia edycja:
LeRemi
Aia ja zrobilam bo w pakiecie razem ze scanem bylo, za jedna wizyta i oczywiscie za darmo. Pytali wczesniej czy sie zgadzam, nic nie narzucaja. Pomiary ze scanu wyszly super wiec te wyniki z krwi to jak dla mnie tylko formalnosc.
Thinka, blonka, cornelka gratulacje slicznych zdrowych dzieciaczkow!!!
Thinka, blonka, cornelka gratulacje slicznych zdrowych dzieciaczkow!!!
reklama
marcia331
Ja też nie robiłam z tego samego powodu co dziewczyny. Usg genetyczne wykazywało że wszystko jest w porządku więc wierzę że tak będzie :-) zresztą gin nawet mi tego nie proponowała. Także nie musisz się zamartwiać że czegoś zaniedbałaś. Tak jak piszą dziewczyny to tylko statystyka. I jest uzasadniona tylko wtedy gdy istnieją jakieś poważne podejrzenia że coś jest nie w porządku.