reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

k8libby no dowiesz sie :p juz niedlugo :p ja zazdroscilam okropnie dziewczynom ktore juz wiedzialy ale te procenty to sa takie.. wiesz z tego moze byc jeszcze dziolcha :p to tylko tak by zaspokoic choc w jakiejs czesci nasza ciekawosc :p

reklama
Błonka, thinka, cornelka, dziewczynki kochane wielkie gratulacje :-D Ależ dostatek chłopaków, no proszę, jaki zmaskulinizowany tegoroczny sierpień się zapowiada :-D

To kto następny, za kogo &&& trzymać?

............................

Dziewczyny, a tak z innej beczki, mam pytanie...Czy robiłyście test PAPP-a?
Kurczę, tak Was czytam i wychodzi, że większość jednak się decydowała. Napiszcie, czy to była Wasza inicjatywa, czy gin Wam zalecał? Mój nic o tym nie wspomniał i teraz sobie wyrzucam, że tak niefrasobliwie do sprawy podeszłam i się nie zdecydowałam :no: Jestem sama, czy może któraś z Was też nie zrobiła. Jakaś trefna się czuję:-(

Ostatnia edycja:
Aia, ja też nie robiłam. Miałam trochę inną sytuację bo ja nie mogłam tzn. przyjmowałam co 4 dni iniekcje z HCG na stymulacje ciałka żółtego i w moim przypadku wynik byłby nie miarodajny. Nie zamartwiaj się, najważniejsze jest usg, zresztą ja na wynikach usg miałam wyliczone ryzyko zespoły Downa, Patau i Edwardsa.

Ja na usg genetycznym spytałam o płeć, powiedziała, że za wcześnie. Po 40 min badania powiedziała, żebyśmy się nie przywiązywali ale po kącie nachylenie guzka płciowego wygląda jej to na dziewczynkę. Jak się potwierdzi będzie Ula

• Ja robiłam PAPA, bo gin zalecił, ale stwierdził po usg że i tak na pewno będzie dobrze. Wyliczenia dostanę dopiero jak będa wyniki krwii, to Ci wtedy napiszę jak się ryzyko zmieniło.

Aia ja nie robiłam. dwóch lekarzy mi powiedziało, że to strata pieniędzy. To jest zwykła statystyka, wiec jedynie człowiekowi może stresu przysporzyć. poza tym genetyczne wyszło ok- prawdopodobieństwo chorób genetycznych wyliczono mi 1: wielocyfrowych liczb w przypadku 3 podstawowych trisomii wiec zignorowałam sprawe :-)

Ostatnia edycja:
Aia ja zrobilam bo w pakiecie razem ze scanem bylo, za jedna wizyta i oczywiscie za darmo. Pytali wczesniej czy sie zgadzam, nic nie narzucaja. Pomiary ze scanu wyszly super wiec te wyniki z krwi to jak dla mnie tylko formalnosc.

Thinka, blonka, cornelka gratulacje slicznych zdrowych dzieciaczkow!!!

reklama
Ja też nie robiłam z tego samego powodu co dziewczyny. Usg genetyczne wykazywało że wszystko jest w porządku więc wierzę że tak będzie :-) zresztą gin nawet mi tego nie proponowała. Także nie musisz się zamartwiać że czegoś zaniedbałaś. Tak jak piszą dziewczyny to tylko statystyka. I jest uzasadniona tylko wtedy gdy istnieją jakieś poważne podejrzenia że coś jest nie w porządku.

Do góry