reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Płeć , nifty , połówkowe , badanie USG

osobiście znam przypadki - konsultowane z głównymi specjalistami w kraju - gdzie przy złej pappie, a prawidłowym teście nifty odstąpiono od amniopunkcji (ponieważ ona też niesie za sobą pewne ryzyko). Pewnie ze test nifty to nie 100%, ale jeśli mam wierzyć jemu albo lekarzowi to się nie waham.
No ok ale jakby nifty się pomylił to do kogo byłyby pretensje? Amnio z tego co wiem się nie myli.

reklama
Dziewczyny nie chce mi się z Wami kłócić. Autorka pytała czy ufać testowi czy lekarzowi - i napisałam, że testowi. Wybór test czy amniopunkcja to w ogóle nie ten temat, na szczęście też mnie bezpośrednio nie dotyczył więc nie wiem na co bym się zdecydowała i nie będę gdybać. Chciałam tylko powiedzieć autorce, że testy nipt wśród lekarzy uznawane są za bardzo wiarygodne.

PS. te testy mogą nie być wiarygodne u osób otyłych, więc to ewentualnie warto wziąć pod uwagę, choćby ze znanej historii o t18

Dziewczyny nie chce mi się z Wami kłócić. Autorka pytała czy ufać testowi czy lekarzowi - i napisałam, że testowi. Wybór test czy amniopunkcja to w ogóle nie ten temat, na szczęście też mnie bezpośrednio nie dotyczył więc nie wiem na co bym się zdecydowała i nie będę gdybać. Chciałam tylko powiedzieć autorce, że testy nipt wśród lekarzy uznawane są za bardzo wiarygodne.

PS. te testy mogą nie być wiarygodne u osób otyłych, więc to ewentualnie warto wziąć pod uwagę, choćby ze znanej historii o t18

Chyba nie widziałaś osób otyłych 🤡

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry