reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Kakakarolina super wiadomosci, gratulacje wielkie! Ja to nadal nie moge uwierzyc w taki maly wielki cud, jak to sie wszystko dzieje:-) Ale choc nie pojmuje to nade wszystko miluje!!!

reklama
kakakarolina gratki :D no to super wiesci :) to juz duzy 7 cm bylo co ogladac :D

ja bylam dzis u mojej pani doktor, mam skierowania na badania, robila usg no i chyba będzie CHŁOPCZYK!! :D a tak ogolnie wszystko ok, taki wiercipieta ze szok!!

Trzymam kciuki za kolejne wizytujące.
Ja miałam wizytę w zeszłym tygodniu. Maluch pomierzony, przezierność i reszta OK. Ale co najlepsze to prawdopodobnie będę miała syneczka! Lekarka się co prawda zarzekała, że na tym etapie to jeszcze może wyglądać podobnie jak u dziewczynki, ale ja nie przypominam sobie żebym u Lusi na którymkolwiek USG widziała takie COŚ między nogami :-D.

No to trochę wizyt dzisiaj będzie - kakarolinka, exotic, amna, jutro ewa. Za wszystkie dziewczyny mocno trzymam kciuki!!!

no to:

kakarolinka - &&&
exotic - &&&
Amna - &&&
Ewa - &&&

ktoś jeszcze chętny? :-)

ja, jeszcze ja :-)

Black_Opal, Leila super, że wizyty udane i że dzieciaczki ładnie rosną :-)

Mart o jaaaa, to miałaś przeżycie. Uśmiałam się jak to czytałam, choć pewnie tobie wtedy nie było do śmiechu :-p

No i po
wszystko ok :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
od góry:
dwie półkule w mózgu, serduszko i żołądek po lewej stronie. powłoki brzuszne zamknięte, układ moczowy pracuje, kręgosłup prawidłowy, pępowina trzynaczyniowa, kość nosowa jest, przezierność w normie. Dwie nogi, dwie nóżki, paluszki są :-D
serduszko słyszeliśmy dosłownie sekundę bo gin powiedziała, że on tego nie lubi. Następnym razem muszę podpytać dlaczego.
Kamień z serca. Taki mały ma 7 cm a już wszystko ma i wszystko pracuje. Toż to cud :)

O ja, ale dzidek przebadany - wzdłuż i wszerz :-D Super, że wszystko jest dobrze i że maluszek rośnie jak na drożdżach :-)

kakakarolina gratki :D no to super wiesci :) to juz duzy 7 cm bylo co ogladac :D

ja bylam dzis u mojej pani doktor, mam skierowania na badania, robila usg no i chyba będzie CHŁOPCZYK!! :D a tak ogolnie wszystko ok, taki wiercipieta ze szok!!

Trzymam kciuki za kolejne wizytujące.
Ja miałam wizytę w zeszłym tygodniu. Maluch pomierzony, przezierność i reszta OK. Ale co najlepsze to prawdopodobnie będę miała syneczka! Lekarka się co prawda zarzekała, że na tym etapie to jeszcze może wyglądać podobnie jak u dziewczynki, ale ja nie przypominam sobie żebym u Lusi na którymkolwiek USG widziała takie COŚ między nogami
laugh.gif
.

Kochane gratuluje syneczków :-):-):-)

Ja już też po wizycie, wszystko ok, dzieciaczek już duży - 9 cm, serduszko 140/min, waga o ile dobrze pamiętam jakieś 130 g - kawał chłopa :-p
Aha, najprawdopodobniej - choć potwierdzenie 100% będzie dopiero na nast. wizycie - będzie chłopczyk :-)
Usg miałam robione przez brzuch, M. był ze mną i pierwszy raz widział swojego potomka :-)
Ja tam ledwo co widziałam, bo tak mnie głowa boli od południa, że ledwo dawałam rade skupić się na tym co gin mówił, ale pokazywał wszystko - żołądek, pęcherz, nóżki, rączki, uda, stópki :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Ja też gratuluje wszystkim dziewczynom!!! I nadal trzymam kciuki za ewe!!
Fajnie macie że już wiecie co będziecie miały. Też bym chciała już wiedzieć. Tak sobie myślę że przydałby się nowy wątek gdzie zbierzemy wszystkie te wiadomości odnośnie płci. Gdzieś widziałam na innym wątku że dziewczyny miały taką tabelkę jakie były ich przypuszczenia i przeczucia a obok potwierdzona płeć. Tylko że ja to nie wiem czy byłabym w stanie taki wątek ogarnąć. No i nie wiem co o tym myślicie.

oo widze tyle chlopakow bedzie :D bedziemy przedluzac rody hahaha :D
ciesze sie ze nasze dzieci sa zdrowe :)
marcia taki watek bylby fajny :D mozna by ogarnac co kto bedzie mial :p

Ja myślę, że dopiero po połówkowym uwierzę jakiej płci jest mój dzidziuś. Wcześniej to takie na dwoje babka wrożyła :) Dziś mnie czeka dentysta. bleee

reklama
Ja to nie wiem czy Was nienawidzę czy Wam zazdroszczę czy gratuluje ;)
Też chcę już być po wizycie AAAAAAAAAA

Do góry