reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć , nifty , połówkowe , badanie USG

świadczy. To są bardzo wiarygodne testy, dużo bardziej wiarygodne od lekarza, który robiąc usg również może się pomylić.
Nie swiadczy. Lekarz ma obowiązek zbadać na USG narządy płciowe u dziecka. Nie po to, zeby Ciebie informować o płci, tylko po to, zeby sprawdzić, czy wszystko jest ok rozwojowo.
Jeżeli lekarz stwierdza, że jak zrobilas nipt, to on już nie sprawdza to bardzo źle o nim to świadczy.

Co innego jeżeli by sprawdzał, tylko po prostu nie bylo "o, to dziewczynka".

Swoją drogą to nawet tu na forum była taka sytuacja, że nipt wykazał inną płeć niż była według USG i był to jeden z markerów wad genetycznych. Więc jak najbardziej trzeba sprawdzać.

reklama
Ja bym wierzyła niffty 😁. Ja też wiedziałam z badania Sanco w 11 tygodniu, że urodzę córkę. Jeden lekarz wspomniał około 20 tygodnia na połówkowych, że „oooo chyba chłopiec”. Urodziła się dziewczynka już każde inne USG wskazywało płeć żeńska 🌸🩷
Uspokoiłaś mnie trochę 😘 bo ja połowę wyprawki rozowej a po synu posprzedawane 🤣

Do góry