reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
żebys Irisson wiedziała jaka ja jestem ciekawa tylko kurna stresa mam jak nie wiem co. Normalnie zaczęłam się bać porodu )
Taaakkkk, ta szyjka.....ja dzis bylam u swojego lekarza i niby sie skraca,ale jeszcze nie na tyle, by rodzic...powiedzial,ze jak do nastepnego poniedzialku nie urodze,to mam przyjechac do niego po skierowanie do szpitala na patologie i beda wywolywac kurcze, ja nie chce tak! mialam nadz.,ze powie, ze juz zaraz bedzie porod na szczescie wody mam, lozysko ok, wiec tydzien spokojnie mozna czekac. Mala ma ok. 3100, wiec musze sie jakos uzbroic w cierpliwosc! I pomyslec, ze chcialam urodzic w 38tyg.......
karenm
Ja już po wizycie.
A więc tak: szyjka co prawda zamknięta (znaczy czop jest) ale zgładzona bardzo ładnie więc czeka mnie szybszy poród i jak się zacznie to już raz dwa pójdzie (NIBY).
Ciężko oszacować wagę małego bo główka bardzo nisko ale wychodzi 3330 g plus minus 10%.
Niestety są też złe wieści. Jutro trafiam do szpitala z powodu małowodzia.Będą mnie obserwować 3 dni a w piątek jeżeli akcja się nie rozkręci podejmą próbę indukcji porodu. Oczywiście jeżeli te wody wyjdą bardzo niskie to wtedy szybciej albo i cesarka.
Jest mi przykro bo nie chcę leżeć bezczynnie w szpitalu, żarcie byle jakie, nudy, nie wyśpię się itp., no ale muszę być dzielna dla synka.
Kakarolina witaj więc w klubie leżących w szpitalu. Co oni tam Ci robią, mam nadzieję że nie leży się bezczynnie i jedyne co to badają temperaturę.
A więc tak: szyjka co prawda zamknięta (znaczy czop jest) ale zgładzona bardzo ładnie więc czeka mnie szybszy poród i jak się zacznie to już raz dwa pójdzie (NIBY).
Ciężko oszacować wagę małego bo główka bardzo nisko ale wychodzi 3330 g plus minus 10%.
Niestety są też złe wieści. Jutro trafiam do szpitala z powodu małowodzia.Będą mnie obserwować 3 dni a w piątek jeżeli akcja się nie rozkręci podejmą próbę indukcji porodu. Oczywiście jeżeli te wody wyjdą bardzo niskie to wtedy szybciej albo i cesarka.
Jest mi przykro bo nie chcę leżeć bezczynnie w szpitalu, żarcie byle jakie, nudy, nie wyśpię się itp., no ale muszę być dzielna dla synka.
Kakarolina witaj więc w klubie leżących w szpitalu. Co oni tam Ci robią, mam nadzieję że nie leży się bezczynnie i jedyne co to badają temperaturę.
kakakarolina
Karenm ja mam już na jutro oksy wpisaną na 6 rano. Nie tracą czasu u mnie do piątku mam już być w domu. A jeżeli jutro zaskoczy to nawet w czwartek.
Byłam dziś w innym szpitalu co wczoraj - u swojego lekarza. Denerwowałam się całą noc przez wczorajszą wizytę i te pomiary tamtej pani doktor. No i zrobiono mi Ktg i badania i tak: Ktg jest dobre bez skurczów, szyjka 1 cm rozwarcie 3 cm. pogmerał tam trochę z nadzieją że coś się ruszy. Jak się nie ruszy w tydzień to mam przyjść w przyszłą środę i zostanę już przyjęta na oddział i zaczną działać.
I o takie konkretne informacje mi chodziło
I o takie konkretne informacje mi chodziło
mala.di
szpitale sa do dupy. i te wszystkie badania... mi robili tyle usg gdy lezalam na patologii i tylko panike zasiali w mojej glowie, bo mala ciagle wazyla 2600, co lepsze przez poltora tygodnia jakies w ogole nie rosla...a potem sie okazalo ze urodzila sie z wagą 2925g, i zadnej hipotrofii nie ma. podobno tez mialam za duzo wód, choc juz nastepnego dnia bylo ich niemalze za malo wiec miejscie dystans do tego wszystkiego dziewczyny...
reklama
weronkazzz
tulęTolę
melduje sie i ja, bylam dzis na usg, tola chyba bedzie top model, bo ma glowke i brzuszek idealnie na 38 tydzien, a nozki dluuugasne, na 39 tydzien razem daje to szacunkowo 3600 g wagi! WOW poza tym wyglada na zdrowa i zadowolona, plyny w normie, AFI 150 mm, pepowina na miejscu, lozysko II stopien dojrzalosci, wiec jestem bardzo szczesliwa
no i termin 6 dni wczesniej niz OM, zobaczymy
no i termin 6 dni wczesniej niz OM, zobaczymy
reklama