reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
:-)No ja też właśnie miałam wizytę dzisiaj...
Bo nie wstawiłam suwaczka...Mamy już 37 tc.
Widzę, że Wasi lekarze jacyś tacy bardziej nadgorliwi. Z tym ktg itc. A u mojego to już ostatnia wizyta.
Oczywiście uczulił mi na ewent. niepokojące sygnały i żeby wtedy szybko do szpitala (ból głowy, skurcze regularne, wody płodowe itc.,kazał też liczyć ruchy dziecka... )
No i gin mówi,że szyjka króciutka, ale jeszcze zamknięta i, że Wiktorek już niziutko(co to oznacza:szok:?)
No ale cesarkę zapodał na 28.09. Obstawia 39 tc.,że właśnie wtedy jest najbezpieczniej. Ale jakby co dał już skierowanie...
Kurcze, normalnie boję się co to będzie... :-):szok:

Gratuluje udanych wizyt i czekam na dalsze dobre wieści!
Skróconymi i miekkimi szyjkami juz się nie martwcie bo to naprawdę juz nie dramat, jakby było to niebezpieczne to by kładli do szpitala a teraz już lekarze podchodzą do tego z luzem więc i my tak róbmy :) Ja przyznam że gdybym za tydzień na wizycie usłyszała ze szyjka w zasadzie juz ledwo co to wcale a to wcale bym się tym nie zmartwiła a może i wręcz przeciwnie, będę wtedy już miała 4 dni do 36 tc a ten okres to dla mnie przełomowy i naprawdę gdybym rodziła w 37 tc byłabym bardzo szczęśliwa.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Widzę, że na razie się jakoś trzymamy. Ja mam dzisiaj wizytę. Już się doczekać nie mogę.
Co do wpływu na termin porodu to w jakimś stopniu go mamy, bo przecież są różne metody, które teoretycznie przyspieszają poród.

reklama
Do góry