reklama
Ojj ja też się ostro zabiorę za dietę po karmieniu. Chociaż nie ukrywam, że mam nadzieję na samoistne schudnięcie po porodzie chociaż w połowie. Jak na razie przytyłam 10kg więc jak 5 zejdzie to już będzie coś. Nad resztą się popracuje
Efa
Fanka BB :)
W środę rozmawiałam z dziewczyną, która w ciąży przytyła 25kg, a 9 tygodni po porodzie miała -30! Wydało mi się to chore, ona twierdziła, że zeszło jej 5kg przy porodzie, a reszta to od karmienia i dodatkowo 2x dziennie ćwiczyła i się z jedzeniem pilnowała. Dziewczyny, moim zdaniem to jest okrutne potraktowanie swojego organizmu, nie uważacie?
Na diecie białkowej nie wolno karmić. Duże ilości białka w ogóle nie są polecane przy karmieniu zwłaszcza na początku bo mogą spowodować skazę białkową, ona najczęściej ujawnia się jak dziecko kończy pierwszy miesiąc. Białko przy karmieniu nalezy przyjmować ale nie przeginać, więc dieta białkowa która głównie na białku się opiera (bo potem sa tam jakieś okresy naprzemienne białko/warzywa) odpada jeśli karmimy.
Efa, jest grupa kobiet, która na porodówce zostawia i 10 kg a karmiąc piersią spala na samo karmienie 800-1000 kcal dziennie na początku. Takich kobiet nie jest wiele ale są, jak do tego pilnują żeby jeść zdrowo, czyli odrzucają fast foody, słodycze i inne zapychacze a karmiąc raczej tak większość robi to waga leci. A ćwiczenia hmm...inaczej się raczej obwisłych brzuszków po porodzie nie pozbędziemy a ja no chciałabym w wakacje załozyć bikini i czuć się w nim dobrze więc chyba tez ćwiczyć będę musiała.
Efa, jest grupa kobiet, która na porodówce zostawia i 10 kg a karmiąc piersią spala na samo karmienie 800-1000 kcal dziennie na początku. Takich kobiet nie jest wiele ale są, jak do tego pilnują żeby jeść zdrowo, czyli odrzucają fast foody, słodycze i inne zapychacze a karmiąc raczej tak większość robi to waga leci. A ćwiczenia hmm...inaczej się raczej obwisłych brzuszków po porodzie nie pozbędziemy a ja no chciałabym w wakacje załozyć bikini i czuć się w nim dobrze więc chyba tez ćwiczyć będę musiała.
Dziewczyny dzieki za wsparcie...
Trzymam sie jakos bo musze ale nadal nic nie wiem wod ponoc mam wicej minimlanie i Maja sobie radzi w tym srodowisku. Dostalam lek na przyspiesznie rozwoju jej pluc na wszelaki wypadek. Wiem ze rozwiazanie bedzie napewno przed 38 tyg o ile wod bedzie ok. Bo jak nie to moze i wczesniej....
Co do cysty ,ktora znalezli trudno ponoc wyrokowoac bo z racji malej ilosc wod nie widac tego dokladnie lepsza diagnostyka po porodzie. Modle sie zeby to byly tylko cysty i nic wiecej zadne inne wady rozwojowe, chromosonalne.
Boje sie okropnie modle i wierze ze jednak Bog nad nia czuwa i bedzie dobrze......tak bardzo chcialabym zeby te kolejne tyg szybko minely i mogla ja zobaczyc cala i zdrowa.
Prosze Was pomodlcie sie za moja Maje.
Nie wiem czy bede pisac na bierzaco napisze co u nas po USG we wtorek.
Wszystkim Wam zycze samych dobrych wiesci!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ps wiecie co u Iwci??? bo pamietam ze ona tez w szpitalu z powodu malowodzia??? Chyba ze cos poplatalam.
Trzymam sie jakos bo musze ale nadal nic nie wiem wod ponoc mam wicej minimlanie i Maja sobie radzi w tym srodowisku. Dostalam lek na przyspiesznie rozwoju jej pluc na wszelaki wypadek. Wiem ze rozwiazanie bedzie napewno przed 38 tyg o ile wod bedzie ok. Bo jak nie to moze i wczesniej....
Co do cysty ,ktora znalezli trudno ponoc wyrokowoac bo z racji malej ilosc wod nie widac tego dokladnie lepsza diagnostyka po porodzie. Modle sie zeby to byly tylko cysty i nic wiecej zadne inne wady rozwojowe, chromosonalne.
Boje sie okropnie modle i wierze ze jednak Bog nad nia czuwa i bedzie dobrze......tak bardzo chcialabym zeby te kolejne tyg szybko minely i mogla ja zobaczyc cala i zdrowa.
Prosze Was pomodlcie sie za moja Maje.
Nie wiem czy bede pisac na bierzaco napisze co u nas po USG we wtorek.
Wszystkim Wam zycze samych dobrych wiesci!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ps wiecie co u Iwci??? bo pamietam ze ona tez w szpitalu z powodu malowodzia??? Chyba ze cos poplatalam.
Ostatnia edycja:
Efa
smoniq, to my Tobie życzymy samych dobrych wieści. Trzymaj się tam!!! :*
agrafa
Smoniq trzymajcie się, musi być dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lolisza, a od kiedy można intensywniej ćwiczyć po porodzie i karmiąc (jakiś aerobik itd)? Coś na to mówią specjaliści, bo raczej wątpię, że mi Jaga z mlekiem tłuszczyk z bioder i ud wyssie...( a tam tyję najwięcej ;-().
Ja na wizycie nie dowiedziałam się nic konkretnego, podwozie ok, usg nie było, dostałam skierowanie na badania krew, mocz, wr i kolejna za 4 tyg.
Tyle, co dostałam płytę o 3 trymestrze z pampersa i sobie filmy pooglądam wieczorem.
Lolisza, a od kiedy można intensywniej ćwiczyć po porodzie i karmiąc (jakiś aerobik itd)? Coś na to mówią specjaliści, bo raczej wątpię, że mi Jaga z mlekiem tłuszczyk z bioder i ud wyssie...( a tam tyję najwięcej ;-().
Ja na wizycie nie dowiedziałam się nic konkretnego, podwozie ok, usg nie było, dostałam skierowanie na badania krew, mocz, wr i kolejna za 4 tyg.
Tyle, co dostałam płytę o 3 trymestrze z pampersa i sobie filmy pooglądam wieczorem.
reklama
Agrafa od kiedy ćwiczenia to kwestia indywidualna, ponoc 6 tygodni po juz mozna na luzie ale warto gina zapytac co on na to, Ja licze na to, że Franek wyssie i z ud i z tyłeczka a jak sie dowiedziałam że laktacja to jedyny stan który potrafi uruchomić spalanie dawno nagromadzonej tkanki tłuszczowej własnie w okolicy ud bo to jakaś inna niż wszedzie indziej tkanka tłuszczowa dlatego tak ciężko się jej przy normalnym odchudzaniu pozbyć to licze na ten cud...