reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
hemoroidy łatwo wyczuc. Ale co sie czuje to nie wiem. Mam nadzieje ze mnie omina. Moja kolezanka jeszcze i 5 lat po porodzie miała. Ale ja tez sie ciszyłam do 8 miesiaca ze nie mam zadnego roztepu i nagle sie pojawiły takie ze nie wiem jak ja sie mezowi tak pokaze. Az nie mam ochoty dotychac brzucha bo jak go czuje to niedobrze mi sie robi.
Za to moje dziecie jakies dzis spokojne. Czkwaka z rana, czkawka z południa i cojakis czas sie przeciagnie

:szok: moje rozetpy sie rozprzestrzeniaja i mam cala pupe w prazki, jak by mnie ktos niezle zdzielil i juz sama nie wiem czy inwestowac w kolejna mustele, bo sie konczy, czy kupic cos tanszego, bo widocznie msutela mocno przereklamowana
a do odczuc mam takie dziwne wrazenie, jak chode lub siedze jak by ktos mnie podszypywal w intymnym miejscu :-D

Ja mam mega rozstepy na dole brzxucha, pod pepkiem. Smaruje kremem ale jak juz wyszły to i tak duzo juz to nie pomoze. A jeszcze teraz jak mi sie brzuch obnizyl to w ogole sie rozciagnely te rozstepy i wygladaja strasznie :(
Te szczypanie w pochwie tez mam od jakiegos czasu i to jest chyba maluszek naciskajacy na szyjke macicy.

Mnie niestety rozstępy też dopadły ale na pupie i udach. Mój M właśnie ostatnio mnie się wieczorem pytał: a co ty masz na pupie. Mówię, że takie mi się porobiły rozstępy i smutna minka. A on powiedział: nie przejmuj się mnie i tak dalej kręcisz ;)
Więc trochę jakby zapomniałam, że je mam :) Zacznę je ujarzmiać po porodzie mocniejszymi kremami. Teraz używam Perfecta Mama.

Generalnie jak ktos ma miec roztepy to nie pomoga zadne nawet najdrozsze i najlepsze kremy bo to genetyka. Mnie sie zorbiły pod pemkiem i na biodrach Juz sie nawet nie ogladam w lustrze

a ja praktycznie całą ciąże smarowałam się ,ale ot tak...kiedy mi się chciało...i podziękować jakoś nie mam rozstepów. przy 1-wszym synku chyba gorzej to wyglądało! teraz to w ogóle jakoś wszystko poszło w brzuch. mam na myśli wagę:-), a przybrałam 15 kg. nóżki chude, dupka też...
no! tak to polecam Wam oliwkę BABY DREAM FUR MAMA, tania , super ciałko się robi, super zapaszek itc. wcześniej stosowałam ELANCYL i nie byłam tak zadowolona. tak więc cena nie rzutuje:tak:

Generalnie jak ktos ma miec roztepy to nie pomoga zadne nawet najdrozsze i najlepsze kremy bo to genetyka. Mnie sie zorbiły pod pemkiem i na biodrach Juz sie nawet nie ogladam w lustrze

absolutnie się pod tym podpisuję :-) ... jak ktos ma miec to żadne kremy nie pomogą.
U mnie podobnie jak u josefin. Przy pierwszym porodzie mialam na brzuchu i teraz pomimo tego ,ze przytylam duuuużo wiecej niz przy pierwszym to jakos nowych nie ma.

A co do kremów - to jaki by nie byl , to juz powstalych rozstepów nie usunie :-( ani teraz , ani po porodzie.

Nie usunie ale złagodzi i "ukryje". Moja kumpela właśnie po ciąży się jakimś specyfikiem smarowała i mówiła, że bardzo się poprawiła skóra.

reklama
mam nadzieje ze choc roszke je jakis krem przytuszuje. Niestety wiem ze nie zanikna. Napewno po jakis 4 miesiacach przejde na diete po ktorej schudłam rok temu 20 kg w 3 miesiace i jeszcze mi sie ładna skóra zrobiła a rozstepy na pupue mało widoczne prawie znikneły.

Do góry