reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Roxannka kurczę biedy Patryk, widzisz wszystkim mówią że kaszel alergiczny, już w to nie uwierzę :-( Zdrówka dla Niego i mam nadzieję, że teraz po antybiotyku mu wszystko przejdzie.
Sarisa zdrówka dla Zuzi, żeby ten katar w nic innego się nie przerodził. dla męża też zdrowia a co do cen leków to załamka niestety. Ale żeby kuźwa wymagać w aptece RMUA tosz to skandal w biały dzień....

reklama
Nat, Kania kazali pokazać, bo na recepcie wypisane było (refundacja do decyzji NFZ) i baran nam powiedział, żeby przyznać 50 % znizki to musi skerować to ubezpieczenie i do recepty przypiąć...... A dziś byłam to kobieta nic a nic pokazywać mi nie kazała ehhhhhhh

My odbylismy juz wizyte i zdiagnozowala Adaskowi wirusowke. Na szczescie nic wiecej sie nie dzieje, oskrzela, pluca i uszy czyste. Uff!
Malutek wazy 10.6 kg :-)
Jak mu lekarka grzebala w uszach to dostal szalu po prostu, nie moglam go utrzymac...
Potem skomentowala, ze Adasiek bedzie pewnie bardzo "szczesliwy" jak ja zobaczy znowu za tydzien :-p Bo w poniedzialek mamy kontrolna wizyte 15-miesieczniaka (chociaz Adam niedlugo 16 bedzie mial) i ciekawam co bedzie ze szczepieniami.

Elizabennett dobrze, że tylko wirusówka.
A jak to u Was jest - jakby Adaś był chory to byś musiała wziąć urlop??

Urlop albo chorobowe. Tak jak dzisiaj. Mam tutaj okreslona ilosc dni chorobowego "przydzielona" na miesiac/kwartal/rok (zalezy od pracodawcy) i na dziecko mozna chorobowe wziac. W tej chwili mam jeszcze prawie tydzien chorobowego, wiec wzielam dzisiaj, zeby nie marnowac urlopu. Potem przeciez na urlop chorobowego mi nie dadza wykorzystac ;-)

Tak, wszystkie dni wolne, ktore mi przysluguja (urlop/personalne/chorobowe) mam pelnoplatne. W mojej pracy jest to 1 dzien co dwa miesiace plus 1 dodatkowy co cztery, w sumie 9 dni na rok mi "doplywa". Urlopu jeden dzien na miesiac czyli 12 na rok. I do tego 3 dni personalne, jeden co kwartal. Te mozna wykorzystac na cokolwiek (np. jak mi sie dobrze spi i do pracy isc nie chce :-p, co akurat mi sie nie zdarzylo jeszcze, hehe).

reklama
To wtedy trzeba by sie ubiegac o taka tymczasowa "rente" (short-term disability). Ale tutaj to juz wesolo z placa nie ma :no: Ja juz od dawna mowie, ze zgadzam sie z tym co powiedzial, ze "Ameryka to dla byka", dopoki jest sie zdrowym i mozna pracowac to oki, ale jak zachorujesz to najlepiej na smietnik od razu :no2:

Do góry