reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Kania powodzenia na wizycie u ortopedy
Roxi zdrówka dla Patryczka
a u nas niestety pojawił się katar - pierwszy w krótkim życiu Natalki:tak: i coś zaczyna pokasływać.Zapodaje jej Sterimar. Mam nadzieję, że jej pomoże.
Widzę, że choróbsko jej nie opuszcza.
Szukałam w necie czegoś na temat kataru i patrzcie co znalazłam ( pisała to jedna forumowiczka z BB)

"....kupiłam w aptece gruszke z firmy NUK,ucięłam ja w połowie i zakładam na rurke od odkurzacza,odkurzacz skrecam na najmniejsze obroty i plastikowa końcóweczkę gruszki przykładam dzieciom do noska i odkurzacz wyciaga tyle katarku ile sie da,bardzo czesto to robie gdy dzieci maja katar,dzieki temu śpia spokojnie i nic im nie furczy w noskach w nocy
laugh.gif
...a z drugiej strony mozna zapobiedz aby katar nie osiadał sie w piersiątkach dzieciom
yes2.gif
...
polecam wypróbowac rodzicom którzy maja małe dzieci nie umiejace jeszcze wysmarkać nosków"

jak to przeczytałam ,to aż mnie otrzepało:szok:
Ludzie mają pomysły!!!:no:

reklama
Elusia zdrówka dla Natalki.
Mnie aż dreszcz przeszedł po plecach...
Swoją drogą są te aspiratory do odkurzacza ale ja się boję w ogóle to jej w ten sposób wyciągać.

najnowsze wieści po kontroli u chirurga: paluszek szybciutko i ładnie się goi:-) ale dopóki sie nie zagoi to i tak schizy będę miała...
loliszka, ja się bałam czytać o tej bartonellozie(paranoiczka jestem spanikowana:zawstydzona/y:) ale jakbyś mogła to zdradź mi tylko czy skoro sie goi to mam się martwić że to mogło być od kotka? bo nie jestem w stanie teraz wybadać gdzie Inka sie tak załatwiła...

elusia, sposób laska niezły wymyśliła... ale ja sobie nie wyobrażam tego, a raczej wyobrażam jak Inka mistrzostwa świata w sprincie wygrywa bo odkurzacz usłyszała a do tego fridę (tudzież coś podobnego) ujrzała;-)
kania, ty wiesz!

Błażejek dziekuje za pochwałę:)Pani też go chwaliła, mówiła,że bardzo dzielne dziecko,ale to było takie tyknięcie, bo nawet krewka sie nie pojawiła,więc chyba nie mogło go boleć. A pózniej jak sie czeka nie trzeba już uważać, Pani i tak zmywa te kropelki. Ja tez sie zdziwiłam,ze kazała zrobić te testy.

My już po wizycie, Oliwia oczywiście mały koncert dała, ale w porównaniu do ostatniego razu to dziś było pikuś. Wszystko dobrze z nóżkami, z bioderkami hurrrrrraaaaaaaaa !!!!
Natolin odnośnie Twojego pytania - lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze, nóżki proste, bioderka ok, chodzi dobrze więc na tym kontrolę zakończyć czas i więcej wizyt nie będzie.
Bardzo się cieszę z tego powodu :-)

KANIA kciuki som oczywiście!
ROXI jak sie dzisiaj Ptyś miewa? dużo zdrówka dla Niego!
IDEK dziewczyny maja rację - odpuść już to czarnowidztwo. Najważniejsze, że wszystko ładnie się goi :**
ELUSIA przeraził mnie pomysł tej laski :szok::sorry::confused2:

*** ooo napisałam,że kciuki trzymam i zanim wysłałam to już KANIA dała znac co i jak na wizycie było :zawstydzona/y: KANIU super, że wszystko jest jak najbardziej w porządku :*

reklama
nice, dzięki, niestety maść majerankowa na Patryka nie działa :no: ale jakoś sobie radzimy :sorry:

elusia
, zdrówka dla Natalki!

kania, super, że u ortopedy wsio ok i już wizyt żadnych nie będzie :-)

ida, tylko się cieszyć że się goi, nadal trzymam kciuki ale głównie za to żebyś nie schizowała ;-)

kasis,
co lekarz to inne metody, ja też byłam zdziwiona jak nam kazali zrobić badania krwi na alergie bo Patryk ledwie pół roku miał :eek: no ale lekarz mówi to się na ogół człowiek stosusuje coby dziecku pomóc :tak: i faktycznie dzielny twój Błażejek bardzo :-)

U nas jakby troszke lepiej, ale szału nie ma :rolleyes2: jutro pewnie znowu na jakąś kontrole pójdziemy czy osłuchowo ok. Chociaż pewnie i tak jeszcze przyszły tydzień przytrzymamy go w domku :happy:

Do góry