reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

nat, skoro się nic nie poprawia to pewnie, że lepiej pójść do lekarza, to nigdy nie zaszkodzi :tak: Zdrówka dla Piotrusia!

kania,
ciesze się, że Oliwka już lepiej się czuje, oby choróbsko juz sobie poszło na dobre :sorry2:

rzutka, no własnie u nas tak dziwnie jest z tym zapaleniem bo spokojnie można go dotykać i grzebać w uchu i nie wygląda na to żeby go specjalnie bolało :eek: a też słyszałam że to ogromny ból i nie można się dotknąć nawet. U nas to się przejawiało głównie bardzo wysoką gorączką, aż do 40 stopni, która powracała co kilka godzin, teraz juz jest znacznie lepiej, ale jest, no i katar do tego, czasem cieknący a czasem taki zapychający nosek, a uszy hmm tam lekarze widzą jakieś choróbsko a my tak nie bardzo, więc troche dziwna sprawa :rolleyes2: Czasem tylko bardzo marudny się robi, może faktycznie coś go tam boli :-(

Najgorsze, że teraz przez te wszystkie leki, czopki, syropy na zbicie gorączki, strasznie luźne kupki się zrobiły a wręcz wodniste :hmm: Lekarz mówi że to normalne i że po antybiotyku też takie bedą a nawet gorsze, więc już się boje :baffled::sad:

reklama
Roxannka u Nas też tak jest z kupkami po lekach :-( ale nie są często, normalnie 1-2 dziennie.
No dziwna sprawa z tym zapaleniem, ale z drugiej strony tylko się cieszyć że Patryk w miarę łagodnie to przechodzi.

kania, dokładnie, ciesze się że nie wyje z bólu przynajmniej, bo i tak wystarczająco go ta gorączka męczy :-( Ale na wszelki wypadek mamy taki bardzo silny środek przeciwbólowy, oby nie był potrzebny :sorry2:

ikaa, no właśnie u nas bez antybiotyku już takie kiepskie kupki, po samych przeciwgorączkowych lekach. A od dzisiaj dostaje antybiotyk i nie wiem co to po nim bedzie :baffled:

MONA - zdrówka dla małej :-)

Sheeney - waga i wzrost łądniutkie :-)

ROXI - biedny Ptyś, oby mu szybko to przeszło. No i dobrze, że go uszy nie bolą. Ja pamiętam jak miałam jako przedszkolak zapalenie ucha to bolało strasznie i leżałam i płakałam raz kilka godzin, a dużo starsza byłam. Do tej pory to pamiętam. Także dobrze, że mały lekko to znosi. U nas po lekach na gorączkę też od razu rozwolnienie, a po antybiotyku to w ogóle były żrące kupki. Więc pilnuj małego i jak tylko kupa jest to od razu zmieniaj szybko pieluchę, żeby odparzeń się nie nabawił. No i smaruj go teraz profilaktycznie sudocremem czy czymś w tym stylu, na wszelki wypadek. U nas jak raz w nocy zrobił jak spał to rano wszystko odparzone strasznie było.

NAT - życzę, żeby jednak Piotrusiowi przeszło to już.

nice, dzięki :*** Smaruje go tak profilaktycznie bepanthenem bo u nas to było najlepsze na odparzenia, więc mam nadzieje, że nic się nie zrobi. Chociaż kupki jeszcze całkiem niezłe ... w sumie dopiero dzisiaj rano dostał drugą dawke antybiotyku więc jeszcze wszystko może się zmienić :-( No i faktycznie bardzo się ciesze, że on tak dobrze przechodzi to zapalenie uszu, jak nie ma gorączki i katar nie cieknie to wogóle nie widać po nim choroby, czasami sobie tylko pomarudzi i wtedy potrzebuje się przytulić :sorry2:
A jak Przemuś się czuje ? Zeszła mu ta wysypka już ?

reklama
Do góry