reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

A my dzisiaj bylismy na szczepieniu i strasznie byłam ciekawa ile ten moj synuś waży bo ostatnio wazylismy w czerwcu i wyszło,ze ma 76 cm i 9300kg.:-)

reklama
Doris,ja tez bym sie bała...
Roxi,to ja jestem pokręcona,bo mi Pepsi smakuje raz w roku w zimie:-D
Elwirka- super,ze już wszystko ok.A i nie widze,zeby Oliwka jakoś wiele do nadganiania miała:tak:
Mona,sheeney- gratk wagi waszym maluszkom:)
Chorowitkom wszystkim zdrowka:***

Już pisałam na głównym, że u nas na kontroli niestety wyszło ewidentne zapalenie uszu i bez antybiotyku się tego nie wyleczy, niestety :-(Kolejna kontrola w poniedziałek i wtedy bedzie wiadomo czy 7 czy 10 dni antybiotyk bedzie trzeba brać :hmm:

mona,
u nas odrazu do antybiotyku przepisują osłone czyli jakiś probiotyk :tak: moze tez cos kupcie.

doris, ciesze się, że Dodo już ma się dobrze i rozumiem dlaczego nie chciałaś pójść na kontrole, ale ja i tak zawsze szłam, jakoś lepiej się czułam jak lekarz go zbadał :sorry2:

happy, :-D jak już pisałam wcześniej, każdy ma jakiegoś bzika ;-):rofl2:

Roxannka współczuję :-( ale niestety tak mi się wydawało, że zapalenia ucha to bez antybiotyku ciężko wyleczyć :baffled:
zdrówka dla Patryczka! oby mu szybko przeszło

nat, no niby tak, ale było podejrzenie że to tylko infekcja wirusowa od tego długo utrzymującego się kataru, kropiliśmy kropelkami ale niestety dzisiaj ewidentnie wyszło że to zapalenie ucha :-( Podobno u 1 dziecka na 10 to się przeradza w zapalenie i trzeba leczyć antybiotykiem. No trudno, jak nie ma innej rady, najważniejsze żeby wyzdrowiał. Właśnie poszła pierwsza dawka i mąż go usypia teraz :happy2:

Ja nie Roxi, ale Laura też miała zapalenie ucha jak miała 2 miesiące. Było dużo płaczu i zero spania w dzień za to nocami odsypiała. Poza tym tylko na rękach była, b o w przeciwnym razie był płacz. No i jak się przycisnęło koło ucha to widać było, że ją boli.

Roxi zdrówka dla Ptysia.

Roxannka dzięki że pytasz, Oliwia z każdym dniem lepiej, Chyba jej te leki pomagają, katarek jakiś tam jest ale niewielki. Cieszę się że u Was ciut lepiej, szkoda tylko że Patryka musicie faszerować tym antybiotykiem :-( No i koszykarz Ci rośnie :-) któremu zdrówka życzę !!!
Makuc ooo to już znamy przyczynę katarku u Alicji, żeby ta dwójka szybko wylazła !!!
Elwirka to super, że wizyta się udała, wieści pozytywne :-)
Natolin Ty to już masz koszykarza !!!
Mona zdrówka dla Was, waga i wzrost superowe:-)
Sheeney wymiary super.
Natolin Piotrusiowi też zdrówka życzę.

Ostatnia edycja:
reklama
U mojego kiedyś podejrzewano, ale na szczęście fałszywy alarm. To się lubi chyba nawracać prawda ? Dziś w jakimś programie porannym właśnie babka mówiła, że częstą przyczyną nie jest przewianie czy zamoczenie ucha, ale np zachłyśnięcie pokarmem.
Zdrówka !

Do góry