Franek też prawie 11 kg ale nie widać tego po nim bo długi, chyba troszke zrzucił ostatnio bo biega jak szalony ale apetyt dopisuje na szczęście.
Co do szczepionki to Priorix jest tak samo refundowany jak MMR, przypuszczam, że tylko preferencje przychodni mają więc znaczenie czy dana szczepionka jest dostepna. Nie wiem czy prawnie można się domagać sprowadzenia Priorixu ale ja poprosiłam po prostu. Powiedziałam, że najpierw chce zaliczyć 2 dawki pneumokoków a między nim ma byc 2 miesiące odstępu, jak się zaszczepimy mając skończone 12 miesięcy to druga dawka przy skończonych 14 mies. Kobitka w punkcie szczepień mówi ze absolutnie w tym czasie co pneumokoki nie zaszczepią na odra/świnka/różyczka, więc na pewno do póki tego nie zaliczymy jest spokój. Powiedziałam, że chciałabym go zaszczepić jak będzie miał ok 18 mies. i czy mają Priorix, mówią że czasami tak i poprosiłam że chciałabym aby był tym szczepiony, kobitka powiedziała żebym sie im przypominała i może sie uda - na to licze, a jak nie to cóż, kupię tę nieszczęsną szczepionke.
Zdrówka dla choraczków!