reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

ELWIRKA waga w dużej mierze zależy od genetyki. Zresztą podobnie ma HAPPY jeżeli o Amelkę chodzi - Amelka je mało a waga słuszna. Moim zdaniem na tym etapie nie ma co się przejmowac wagą ;-) najważniejsze żeby dziecko z centyla na centyl nie skakało. zresztą Alicja też do najdrobniejszych nie należy bo już ponad 10kg waży :cool2::rofl2: poza tym ale masz porę posta :szok: domyślam się, że niezły sajgon w nocy miałaś? :-(

reklama
Mona trzymam kciukasy, żeby pomogło.
Elusia zdrowia dla Natalki, gratuluję kolejnego ząbka.
Elwirka dokładnie, jak się ruszy z miejsca to spali te kg w mig.
Makuc, Happy wasze córcie już ponad 10 kg??? nie widać tego po nich.
Moja pewnie już koło 11, kuleczka.

Franek też prawie 11 kg ale nie widać tego po nim bo długi, chyba troszke zrzucił ostatnio bo biega jak szalony ale apetyt dopisuje na szczęście.

Co do szczepionki to Priorix jest tak samo refundowany jak MMR, przypuszczam, że tylko preferencje przychodni mają więc znaczenie czy dana szczepionka jest dostepna. Nie wiem czy prawnie można się domagać sprowadzenia Priorixu ale ja poprosiłam po prostu. Powiedziałam, że najpierw chce zaliczyć 2 dawki pneumokoków a między nim ma byc 2 miesiące odstępu, jak się zaszczepimy mając skończone 12 miesięcy to druga dawka przy skończonych 14 mies. Kobitka w punkcie szczepień mówi ze absolutnie w tym czasie co pneumokoki nie zaszczepią na odra/świnka/różyczka, więc na pewno do póki tego nie zaliczymy jest spokój. Powiedziałam, że chciałabym go zaszczepić jak będzie miał ok 18 mies. i czy mają Priorix, mówią że czasami tak i poprosiłam że chciałabym aby był tym szczepiony, kobitka powiedziała żebym sie im przypominała i może sie uda - na to licze, a jak nie to cóż, kupię tę nieszczęsną szczepionke.

Zdrówka dla choraczków!

Happy moja też ciężka właśnie jest...
Lolisza Franio to wysoki jest, więc te 11 kg się gubi, dzięki za wyjaśnienie odnośnie tych szczepionek.

No fakt że Franek jest wysoki, spodnie co chwila za krótkie (ja mam 172 cm wzrostu a jak z nim ide za rękę no normalnie, nie schylam się) i nie widać tych 11 kg, dupinka malutka ale brzuszek co jakiś czas całkiem niezły spod koszulki wystaje, no ale on je sporo, wczoraj na śniadanie np pół dużej bułki i całą parówkę. To ja tyle jadam na śniadanie...

reklama
Do góry