reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Dziewczyny, pozwolcie ze zadam glupie pytanie: co to jest ten Prevenar? I dlaczego sie placi za szczepionki? Nie refundowane sa?
Ostrzegalam, ze glupio zabrzmi, ale ja naprawde juz nie na czasie, kilka lat mnie nie ma w Polsce, a do tego dziecka nigdy nie mialam kiedy tam mieszkalam :-p

reklama
Lolisza ,u nas w przychodni,jak nas pielęgniarka usiłowała przekonać,żeby już na MMR Amelke zaszczepic,to mówiła właśnie,że Priorix mają...czy to możliwe?Czy chodziło jej o to,żeby samemu u nich kupić????Tak czy inaczej i tak na razie się nie decydujemy:no:.I nie wiem,czy w ogóle kiedyś ...
Eliza- w Polsce szczepienia są obowiązkowe i zalecane.Te obowiązkowe(cała masa tego jest) są refundowane,aczkolwiek jak chcesz "lepszą",mniej inwazyjną i "zasyfioną " np. rtęcią szczepionke,to musisz sama kupić.Zalecane,jak np. na rotawirusa czy pneumokoki nie sa refundowane- jeśli rodzic decyduje się na to zaszczepić dziecko,to musi sam ją kupić.
Prevenar na pneumokoki bodajże jest,ale dokładnie nie wiem,bo ja nie szczepię dodatkowymi.

Ostatnia edycja:
HAPPYBETTI błąd się wkradł w posta, bo napisałaś, że zalecane są refundowane ;-)
ELIZABENNETT a jak u Was jest - tzn domyślam się z Twojego posta, że wszystko jest refundowane - ale na co się szczepi?

My podobnie jak lolisza szczepimy na pneumokoki po roku, tak żeby były tylko dwie dawki. Już jesteśmy zapisani na listopad, u nas w przychodni jest własnie prevenar 13 :tak:

elizabennet, a jak szczepienia wyglądają w stanach ?

już po lekarzu bilans przełożyła bo dała leki Oli na katar który juz jest dwa tyg i tylko katar.Co do kupy to powiedziła żeby cwiczyć z nią żeby jelita pracowały,a co do spania to taki skok niby że przejdzie i będzie długo spała,tylko że ja do tej pory się wykończę.

U nas tez sie nie płaci za żadną szcepionke.Mamy wizyte teraz 19 i napisali,że będą szczepionki ale szczerze mówiąc nie wiem dokładnie na co,musze sprawdzic.

reklama
Do góry