reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
no to i ja do powizytowych informacji sowje [a raczej Alutkowej mojej] załączam :wściekła/y:
zaraziła się ode mnie i oooo. Ja mam katra i ból gardła a ona początki anginy [NAT witam w klubie :crazy:], stan podgorączkowy, katar taki, że całą podłogę mam zasmarkaną, plus wzmogła się wysypka.... nic tylko się cieszyć :-( i pomyslec, że wczoraj taka radosno-bezobiawowa się spac położyła. ech.
IKAA witaj. i zdrówka dla Was. I dla Justynki DOBRANOCKI oczywiście też. Swoją droga to pierwszy raz o takiej chorobie słyszę... no i NAT trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę u pediatry. Oby okazało się, że już bliżej końca niż początku tego paskudztwa!

makuc współczuję bo przez to samo przechodzę, dziecko poszło spać bezobjawowe, zdrowe a obudziło się chore- zakatarzone a potem do tego doszła gorączka powyżej 38. Jutro nas chyba czeka wizyta u lekarza.
Podobno jak dziecko zachoruje to w momencie jak pojawią się objawy to trzeba 2 dni wstecz cofnąć i wtedy doszło do zachorowania.
Zdrówka dla Alutka i dla Ciebie!!

Łukaszek też chory :-( oby i jemu szybko choróbsko przeszło. A Liczka ode mnie na 100% się zaraziła. Chociaż unikałam kontaktu z nią jak tylko mogłam i nawet D. w domu przez ten czas był, żebym jak najmniej z nia czasu spędzała...

A mój Artej ma takie bąble wielgachne, czerwone, jedne bledną, drufie wyskakują, tylko na głowie i dłoniach. Podejrzewałam komary, ale dziś nie wytrzymałam i skonsultowałam z pediatrą. Niby komary... Bidak taki pogryziony, że nie ma jak ładnego zdjęcia machnąc ;-)

Trzydniówkę też zaliczyliśmy, pół osiedla zaraziliśmy. Gorączka była po 40,4 stopni, potem książkowa wysypka i z głowy ;-)

NAT i MAKUC a u Piotrusia i Ali też może to być szkarlatyna.Bo ta wysypka jest jednym z objawów.Na 100% można stwierdzić że to szkarlatyna jak po chyba tygodniu schodzi skóra z rączek i ze stópek.
Szkarlatynę powoduje ten sam paciorkowiec co anginę .
Moja Kamila miała szkarlatynę stąd wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry