reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Elusia - dbrze, że wszystko ok :-) Waga ładna, a wzrost imponujący :-) Wysoka panienka Ci rośnie :-) Co do ząbków to nie masz się do czego spieszyć... U nas rosną jak szalone i mam ich po dziurki w nosie! Po każdym który wyjdzie marzę, żeby była jakaś przynajmniej miesięczna przerwa, a tu lipa. Tydzień albo i nie i kolejne idą, niestety strasznie boleśnie. Ja już mam szczerze dość tych związanych z ząbkowaniem jęków, gryzienia co popadnie, histerii i patrzenia na cierpienia małego.

reklama
To znowu my :-D ostatnio jakoś często gościmy na tym wątku :rolleyes2:

Na kontroli ok, po infekcji wirusowej gardła nie ma śladu :-):-):-) a Patryk waży 9500g i mierzy 72 cm :-) czyli w ciągu miesiąca przytył jakieś pół kilko i urósł 1 cm :cool2:

elusia, ale długa dziewczynka ci rośnie ;-) super waga i wzrost :tak:

Elusia super Natalka waży, wzrostowo jak moja :-) tylko 600 ml mm??? hmmm. A czemu dopiero nabiał po roku??? My też mamy szczepić po 12 m-cu. Jakoś na listopad mamy termin szczepienia :-/
Roxannka super waży i mierzy Patryk, chociaż dziewczynki nasze trochę więcej heh :-) moja już 10 kg. Przede wszystkim najważniejsze jest to że zdrowy :-) !!!

Roxi - świetnie, że po infekcji nie ma śladu i wszystko ok. Wymiary i waga też dobre :-) Ptyś młodszy sporo więc ma prawo być troszkę niższy :-) A tak w ogóle to wszystkiego najlepszego z okazji 10 miesięcy :-)

Kania nabiał po roczku mamy podawać, bo jak to powiedziała dziś lekarka " Z wiadomego powodu przepisuje Wam recepty na mleko , zatem zero nabiału do 1 roku życia, a dopiero potem spróbować stopniowo wprowadzać" , no i 600ml mleka ( taką dawkę zobaczyłam na recepcie 3x200ml), ale to wiadomo, jest teoretycznie tylko,bo w praktyce to raz więcej wypije, czasem mniej - zależy od humoru :tak:

Norma mleka dla dziecka w tym wieku 500 - 600 ml, jest to już posiłek uzupełniający, spróbujcie dac kiedyś flaszke np po obiedzie, powinno wypic mimo że wcześniej dopiero co obiad zjadło, dzieci na tym etapie nie traktuja juz mleka jako danie główne - podobnie jak my - czy szklanka mlek to dla nas sniadanie lub kolacje? Jesli tak to dla znikomej ilości i dzieciom juz sie robi podbnie. Ja np jak dam ok 7 mleko to o 8 i tak kanapka musi być, pół bułki albo cała czasami. Na kolacje dziś też słoiczek kaszka z wowocami a potem zaraz mleko, fakt że 150 ml wypił i padł ale walczył o mleko i musiało być.

lolisza zgodzę się z Tobą z tym mlekiem, bo ja podaję obiadek po 12, potem na chwilkę się Natalka pobawi i koło 13 idzie na drzemkę, dostając flaszkę 150 i wypija.:tak:aż dziwi mnie to , gdzie ona to mieści:confused2:

reklama
Do góry