reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Roxi,to tylko się cieszyć,ze żadna wada wewnętrzna nie "wyszła" i to ulewanie to takie "nie wiadomo skąd"- widocznie niektóre dzieci tak mają,że długo im sie to zdarza.Taka moja teoria,ze przewód pokarmowy małych alergików po prostu "słabszy" jest i stąd problemy się zdarzają,ale na pewno z tego wyrośnie.A jakichś zagęszczaczy używacie czy wolisz Mu nie dawać?

reklama
Roxi- moje koleżanki dziecko też ulewa i robiła badania i wyszło, że brzuszek jeszcze jest nie dojrzały i że to normalne, dzieci tak mają. pewnie biedulek też się męczy jak mu coś stoi na żołądku.

kochane jesteście :***

happy
, nie daje mu żadnych zagęszczaczy bo nasz pediatra twierdzi, że to mu tylko żołądek obciąży :/ i faktycznie jak mu czasem daje bardzo gęsty kleik kukurydziany to też potrafi nim ulać :( zresztą on ma problemy z kupką a zagęszczacze jeszcze to pogarszają podobno.

hmmm no to ja nie poradzę nic, bo nam alergolog jak w gabinecie zobaczyła jego ulewanie to powiedziała, żeby właśnie zagęszczać i jak zaczęłam zagęszczać to od tamtej pory jest OK.

Roxi,może jak zmienicie mleko na Pepti,to coś się zmieni?Nie będzie zaparc i wtedy możesz mu np. po trochę Sinlacu dawać do mleka.Nam na ulewanie lekarz właśnie go polecił.No,ale on jest na kleiku ryżowym,to najpierw muszą kupki sie unormować.

Roxi - super ze z Ptysiem wszystko ok :-) Co do ulewania to wyrośnie z tego - Przemek wyrósł, a on dosłownie chlustał jedzeniem, Teraz już tylko sporadycznie mu się zdarza, no i nie w takich ilościach jak kiedyś. Znaczna poprawa nastąpiła jakoś w okolicach 6 miesiąca i tak się własnie zastanawiam czy to się przypadkiem nie pokryło z przejściem z Nutramigenu na Pepti, bo jakoś tak właśnie jak miał 5,5 miesiąca to zmieniliśmy mleko. A może coś w tym rzeczywiście jest.

reklama
Do góry