reklama
2 pierwsze miesiące na cycu i tyła ładnie, potem 2 mies nutramigen. najpierw nie przytyła później spadła na wadze. potem bebilon i przytyła niecałe 700 a teraz przez te 20 dni 300
Wojtek przez pierwsze trzy miesiące na cycu przybierał ok. 600g na miesiąc a potem po 500g. Ostatnio nabrał 500g w ciągu 6 tygodni, więc wychodzi podobnie jak u ciebie. Jego waga też nie jest jakaś zabójcza, bo 6880g. Nie przejmuję się tym, ponieważ nie mam czym. Córka była drobniejsza, chudsza i nikt się nie martwił. Młody wygląda dobrze, ciągle rośnie, nabiera, czyli jest dobrze.
czarodziejkaM
Fanka BB :)
Mój Krzyś ważył 2840 jak się urodził,przy wypisie 2660 a teraz około 8 kg.
A mam pytanie do dziewczyn,których dzieciaczki urodziły się z wagą poniżej 3 kg,co lekarze mówili,że dlaczego tak mało? U mnie było tak,że miałam zatrucie ciążowe i to dlatego taka waga no i ciąża zakończona cc 3 tygodnie przed terminem.
Edit:
Dodam jeszcze,że lekarze mówili że jak my z mężem nie jesteśmy wysocy(mój mąż nawet się urodził z waga poniżej 3 kg) to waga jak najbardziej ok i mam się nie martwić bo taka jego uroda i już.Oczywiście jak łatwo przewidzieć - martwiłam się wagą tak czy inaczej.
A mam pytanie do dziewczyn,których dzieciaczki urodziły się z wagą poniżej 3 kg,co lekarze mówili,że dlaczego tak mało? U mnie było tak,że miałam zatrucie ciążowe i to dlatego taka waga no i ciąża zakończona cc 3 tygodnie przed terminem.
Edit:
Dodam jeszcze,że lekarze mówili że jak my z mężem nie jesteśmy wysocy(mój mąż nawet się urodził z waga poniżej 3 kg) to waga jak najbardziej ok i mam się nie martwić bo taka jego uroda i już.Oczywiście jak łatwo przewidzieć - martwiłam się wagą tak czy inaczej.
Ostatnia edycja:
dawidowe
Mój Krzyś ważył 2840 jak się urodził,przy wypisie 2660 a teraz około 8 kg.
Edit:
ja miałam identycznie tylko ze niunia urodziła sie 4 tygodnie przed czasem i miała 2140 i 44 cm i lekarze nic nie mowili ze zle. Poprostu przez wczesniejsze urodzenia nie zdazyła urosnac wiecej ale doczytałam ze przez zatrucie cieazowe dzieci wolniej rosna i sie rozwijaja w łonie matki co moze powodowac smierc dziecka. Tak wiec cieszmy sie ze mamy zrdowe dzieci i prawidłowo sie rozwijaja. Moja od urodzenia urosła około 22 cm i przytyła przeszło 5 kg
Mój mały urodził się z wagą 2680 i nikt mi nic nie mówił że to źle. Nie był wcześniakiem bo urodził się tydzień przed terminem. Na obchodzie jeden lekarz powiedział że maleństwo a ordynator na to że woli takie maleństwo niż takie dzieci które rodzą się z wagą 4-5 kg. Robiąc usg w ciąży lekarze mówili że dziecko drobne bo i mama drobna.
makuc
U nas waga urodzeniowa 2880 a Młoda w 42tc się urodziła.
Podczas ciąży nikt mi nic nie mówił, że za mało waży czy coś (gin. wręcz mnie uspokajał, że wszystko ok bo ja drobna jestem). Poza tym miałam bardzo mały brzuch na który też mój gin. reagował stwierdzeniami, że "ten typ tak ma". Schody zaczęły się jak położyli mnie w szpitalu, bo który lekarz nie przychodził z wizytą to zaraz miałam hasła typu "pewnie ma Pani małowodzie, stąd tak mały brzuch", "pewnie coś jest nie tak z dzieckiem" ble ble ble. Jedna babka widząc mnie i słysząc że to już 42tc i że tylko 6kg. przytyłam wysłała mnie trybem natychmiastowym na usg i opierdzieliła, że to niedopuszczalne
Podczas ciąży nikt mi nic nie mówił, że za mało waży czy coś (gin. wręcz mnie uspokajał, że wszystko ok bo ja drobna jestem). Poza tym miałam bardzo mały brzuch na który też mój gin. reagował stwierdzeniami, że "ten typ tak ma". Schody zaczęły się jak położyli mnie w szpitalu, bo który lekarz nie przychodził z wizytą to zaraz miałam hasła typu "pewnie ma Pani małowodzie, stąd tak mały brzuch", "pewnie coś jest nie tak z dzieckiem" ble ble ble. Jedna babka widząc mnie i słysząc że to już 42tc i że tylko 6kg. przytyłam wysłała mnie trybem natychmiastowym na usg i opierdzieliła, że to niedopuszczalne
Kania78
...
Makuc rzeczywiście niewiele przybrałaś na wadze, ale przecież to nie tragedia... co za ludzie, niektórzy to mają pochrzanione w głowie.
Niedopuszczalne by było gdyby było coś nie tak...., w takiej sytuacji na pewno wcześniej lekarz by Ci powiedział.
Niedopuszczalne by było gdyby było coś nie tak...., w takiej sytuacji na pewno wcześniej lekarz by Ci powiedział.
dobrze, że mój ordynator tak nie powiedział, bo byłoby mi przykro, bo mój prawie 4kg
Natolin, pewnie przy dużych dzieciach mówił że woli takie niż takie maluchy poniżej 3 kg haha
reklama