reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

mamaagusi: świetne wieści:) a o co chodzi z tym włączonym TV? Jaki to może mieć wpływ na dzidzię? poza tym o co chodzi z tym, że na głównym nie wolno niektórym pisać? coś mi umknęło?:oo2:

reklama
tak. przybiera tylko powoli. ale wagę urodzeniowa już podwoiła. ostatnio przytyła ponad 600g a teraz przez 20 dni ok 300 narazie. z tv to powiedziała, że jeśli będzie w pokoju gdzie jest tv włączona to za jakiś czas będzie się robić niespokojna, będzie miała problemy ze snem poprostu za dużo bodźców które są niepotrzebne. oczywiście nie musi spać w totalnej ciszy tylko żeby tv nie był włączony.

w sumie też bym nie chciała z tv grającym nad głową... najważniejsze, że przybiera. mój ważył tyle jak miał 6,5 tygodnia ;-)

Z ciekawości sprawdziłam ile ważyła moja córcia, gdy miała ok. pół roku. Okazuje się, że ważyła 6100g. Nikt nigdy nie czepiał mi się jej wagi. Zawsze była i do dzisiaj jest drobna. Waży mniej niż większość jej rówieśników, ale nigdy nie miała z tego powodu żadnych problemów, anemii, itp.

aniawa to mnie pocieszyłąś. to nie aż taka wielka różnica. no my ją już tak przebadaliśmy i wszystko jest ok...
natolin hehe ale moja jak sie urodzila miala przy wyjsciu 2680 a twoj synus pewnie wiecej?

Mamaagusi cieszę się, że dobre wieści, waga bardzo dobra :-) a tym tv hmmm powiem że zaskoczona nie jestem, ponieważ też kiedyś coś takiego usłyszałam ale nie od neurologa. Oliwka jak była mniejsza i przebywała w pokoju w którym chodził tv, oczywiście była bardzo zainteresowana patrzyła w niego jak w obrazek, choć obraz w tym wieku był jak jedna wielka plama zamazana ale mrugająca to miała później problemy z zaśnięciem - to tylko tyle z doświadczenia jakie mam w tym temacie.

reklama
Do góry