reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

dzięki LOLISZKA!!! w poniedziałek będziemy u naszej kardiolog (która jest mamą naszej znajomej, więc jej ufam) i jeszcze z nią pogadam jak ona to widzi właśnie od strony kardiologicznej. a no i szukam dobrego onkologa dziecięcego prywatnie, ale to proste nie jest... szkoda, że jesteś z Krakowa, a nie Wawy ;-)

reklama
Mała_mi- Przemek miał robioną morfologię (bo właśnie przybrał wtedy maleńko,ale był przeziębiony) i też miał żelazo dużo poniżej normy, no ale lekarka powiedziała że to nie anemia, bo ilość hemoglobiny, erytrocytów itd była w normie i powiedziała że u takich maluchów to jest dosć typowe, że mają żelazo poniżej normy i póki reszta wyników ok, to nie ma się co tym przejmować. No ale lepiej niech wynik obejrzy lekarz,bo objawem anemii może być zmniejszony apetyt, ale to wtedy też inne wyniki są złe.

A takie białe grudki w kupce to podobno niestrawione do końca białko i podobno to też norma. U mnie mały cały czas tak miał jak przeszliśmy na mm z mojego mleka, bo nie trawił tego w całości. No i teraz też czasem takie grudki ma i wtedy właśnie jest też trochę śluzu w kupce. Więc to chyba nic strasznego, tym bardziej przy rozszerzaniu diety. Ja się tym już nie przejmuje bo u nas to się bardzo często zdarza, no i prawie zawsze kupki są zielone,więc chyba taka jego uroda.

Natolin mi juz nawet moja ginekolog polecila specjaliste(prywatnie oczywiscie)ktory powieksza piersi-zna sie b.dobrze na naczyniakach i ma super sprzet.Ale juz przed wyjazdem nie zdarze do niego pujsc z mala.Bedzie kochana dobrze -musi byc :*:*
Mala mi moja jak zjadla o 3 w nocy 170 ml to do tej pory jeszcze nic nie jadla :( jak jej daje to tak sie drze ze szok! i tak jest od wczoraj...pewnie przez ten katar i goraczke...do tego ida jej jeszcze raczej dolne jedynki bo dziaslo ma strasznie opuchniete :/ tragedia jest caly czas marudzi albo placze... jak wyzdrowieje mam zrobic jej konfrontacje z mlekiem.

Niestety nie obędzie się bez przekłucia kanalika łzowego bo mimo wszelkich starań jest niedrożny...na 8 kwietnia Miłosz został umówiony na zabieg-już się boję i skręca mnie na samą myśl że się nacierpi:-(ale pocieszam się tym że później może w końcu będzie lepiej i nie będzie męczyło go zaropiałe oczko(kurna i na dodatek za taką przyjemność musimy zapłacić 200zł):wściekła/y:Szczepienie zniósł dzielnie mój odważny mężczyzna a jeśli chodzi o wagę to też ma pudzianowską hihi-waży 8400 i ma 69cm:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rysiu szkoda że z tym kanalikiem tak wyszło, ale najważniejsze że wreszcie go odetkają i nareszcie wszystko bedzie w porzadku z Miłoszkiem. Gratulujemy wagi synka, kolejny Pudzianek :-D!

Rysiu, no to ja nie przestawiam Justyny na dietę bo skoro Wasze dzieci ważą prawie kilo wiecej(!) i jest ok to nie widzę sensu jej męczyć. Pewnie taka jej uroda... A podejrzewam ze u nich te przekłuwanie kanalika to dość rutynowy zabieg i mają taką wprawę, że Miłoszek nawet nie zauważy, a bedzie już po. I po problemie z ropką wreszcie :-) trzymam kciuki!

DOBRANOCKA przestań z dietą! mój 3 TYGODNIE TEMU ważył 8640, a jest młodszy od Justysi i o żadnej diecie nikt nic nie mówił
RYSIA to jeszcze musisz za to zapłacić? nieźle...

Natolin twój Piotruś waży już prawie tyle co moja córka, gdy miała roczek. Ostatnio zaglądałam do jej książeczki i na rok miała 8800g :-)

Rysia dlaczego musicie płacić? Nie robią tego na kasę chorych czy są takie kolejki?

ANIAWA to on już na bank tyle waży, bo tamta waga sprzed 3 tygodni, a jak moja mama go nie widziała kilka dni nawet to widzi, że rośnie ;-)

reklama
Do góry