reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Alicja - dokładnie tak jak pisze Natolin - musisz się zalogowac na stro nie i wtedy możesz też wpisać wcześniejsze pomiary i się pokaże wykres. A swoją drogą to Twoja córcia całkiem słusznie jada :-D No i te 250g na obiadek to mnie szczerze mówiąc rozbawiło. Ja sobie nie wyobrażam żeby Przemek tyle potrafił na obecną chwilę zjeść... On słoiczek 125g ledwo zjada. A w butli to najwięcej mu robie 180ml i tylko rano i też nie zawsze wszystko wypije. Normalnie je po 150. Wiec nie martw sie - z czasem malutka nadgoni straty. Skoro przybiera cały czas podobnie to raczej nic jej nie dolega :-)

reklama
dzieki dziewuszki :****

Natuś faktycznie jest tam ta opcja nie dostrzegłam wcześniej :tak: no i mi wychodzi że mała idzie cały idealnie przy 3 więc mam tą babe gdzieś. A co do tej "zalecanej" ilości zjadanego obiadku - mój małż stwierdził że baba sama jest gruba więc chce dzieci nasze w otyłość wpędzić coby sobie humor poprawić. No bo faktycznie jest baaardzo tęga - już kiedyś pisałam o niej na głównym - do dziecia nie daje rady wstać - trzeba jej na biurku położyć. Niestety tak sie składa że ona bada dzieciaczki do szczepień...ehh..najważniejsze że mam Was :tak: dzięki dziewczyny!

My po szczepieniu! "Mały" waży 8990g :tak::szok: ale i tak przystopował z tyciem i przytył dużo mniej niż wcześniej pomiedzy szczepieniami. Strasznie płakał biedaczek. Najpierw nie spodobała mu się lekarka, było dobrze dopóki go nie zaczęła badać :-) a jak go wzięła na ręce to już ryk nie z tej ziemi :eek: no a potem płakał jak go ukłuli, tak więc w sumie całą wizytę przepłakał... :eek:

Ida to możesz chociaż wagowe sprawdzić.
Alicja no i super! ważne, żeby z tego 3 centyla nie spadała, a o lekarce to chyba dobrze Twój mąż powiedział
mila a ile cm?

Mila wow! Mój to taka wage zapewne osiagnie w okolicy roku, a ja już marze o 9 kg momentami z uwagi na fotelik samochodowy...chce jak najszybciej zmienić na ten nastepny w tych kombinezonach małemu niewygodnie w tym a te nastepne od 9 kg właśnie... Tak naprawde to mam cichą nadzieje, że uda nam sie tą wage osiagnąć przed sierpniem bo planujemy wtedy urlop u dużo podróżowania.

lolisza słyszałam od wielu osób, że te foteliki, którymi jeżdżą teraz nasze dzieci są najbezpieczniejsze.
mojemu do 9kg niewiele brakuje, ale fotelika zmieniać na razie nie zamierzam.zresztą jak ostatnio go rozebrałam w samochodzie do normalnego ubranka to nie było mu ciasno, a przecież na pewno sporo większy od Twojego.

Natolin no na pewno większy sporo, bo mój waży 6700 g ale jest mi tak szkoda Franka jak go pakuje do tego fotelika a on taki biedny nieruchomy że szok, no ale musze sie w takim razie zapoznac z tym tematem bezpeczeństwa, bo jak te mają być bezpieczniejsze to chyba dam sobie na wstrzymanie, one nby do 13 kg chociaż mój mąż mówi że za pierona nie wie jak 13 kg dziecko ma sie w nim zmieść.

reklama
teoretycznie do 13kg, ale jak głowa zaczyna wystawać to wtedy znak, że trzeba zmienić fotelik. poszukam w necie info, bo również czytałam o tym (nie tylko słyszałam), że te foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy są najbezpieczniejsze.
trochę zeszłyśmy z tematu, ale miejmy nadzieję, że szybko przyjdzie wiosna i już będzie wygodniej naszym dzieciom :-)
tak na szybko to taki link znalazłam:
http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html

Ostatnia edycja:
Do góry