reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
Ja tak szybko ,bo własnie wróciłam od okulistki .Z oczkami jako takimi wszystko ok,na ten zatkany kanalik przepisała kropelki i masaże.Jakby nie pomogło ,to wtedy płukanie,ale to trzeba do Szczecina jechać,bo z naszym szpitalem NFZ nie podpisał kontraktu.
Niooo to dobrze że wszystko ok. Tak jak napisała Ci Ala i ja wcześniej masuj ten kanalik i wszystko będzie w porządku.

Jedziemy jutro do neurologa z małym na kontrolę.Pediatra stwierdziła,że po wzmożonym napięciu mięśniowym nie ma śladu,ale my chcieliśmy jeszcze to sprawdzić u specjalisty,no i jedziemy jutro prywatnie.Ciekawe jest to,że jakbyśmy chcieli nie prywatnie to termin dopiero na koniec maja,a jak prywatnie to w ciągu tygodnia...ehh,wolę jak najszybciej żeby mieć pewnośc że wszystko dobrze i żebym mogła w końcu odsunąć w cień wszystkie czarne myśli.Myślcie o nas forumowe cioteczki:-)

Mala_mi jak coś się dzieje to trzeba jechac do najbliższego szpitala. A co do Prokocimia to hmm…oddział oddziałowi nierówny, u nas warunki dla dzieci są fenomenalne, aparatura super itd., a co do warunków dla rodziców to u nas nie ma żadnych bo ja pracuje na IT wiec u nas rodzice mogą być kilka max kilkanaście minut wiec ze spania z dzieckiem i tak nici. Na niektórych oddziałach faktycznie kiepskie warunki dla rodziców, ale tez nie można generalizować bo np. na onkologii mają bardzo dobre. Ja na to patrze od innej strony – jak dzieje się coś naprawde powaznego to i tak przewiozą dziecko do Prokocimia (tylko transport to wiadomo w pewnych sytuacjach też zagrożenie życia), więc nasuwa się pytanie czy lepiej jechać tam gdzie są lepsze warunki dla rodzica czy tam gdzie rodzic śpi na podłodze a dziecko ma największe szanse.

Happybeti nie mam pojęcia ile można czekać z przepłukiwaniem kanalika, ale powiem Ci że u nas też był zatkany a w zasadzie czasami nadal się przytyka i póki co nie robimy z tym nic poza masażami i wygląda na to że pomaga.

Miniu u nas EEG u tak małego dziecka robi się we śnie. Umawia się rodzica, żeby przyszedł z dzieckiem na badanie mniej wiecej wtedy kiedy wypada pora jego snu i nie pzowala karmić przed badaniem bo niemowle zazwyczaj po jedzeniu zasypia na chwile i tą chwile trzymamy na wykonanie badania. Technik zagłada na główke jakby czepek z elektrodami i wtedy mówi żeby dać dziecku jeść, jak zje i zasnie to git – robi wtedy badanie, jak nie zasnie to trzeba je uśpić, nie podajemy do tego żadnych leków, po prostu rodzic musi się nakombinować żeby maluch zasnał.

Czarodziejka trzymam kciuki!
Onesmile gratuluje wagi :)

reklama
Do góry