reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

byliśmy u ordynatorki z miejscowości obok z polecenia, babka zna sie na rzeczy i prowadzi dzieci z alergia, no i wzbudziła moje zaufanie wiec zastosujemy się do jej wskazówek, zresztą oglądało ją 4 pediatrów i diagnoza taka sama, tylko ona tak naprawde wytłumaczyła nam jak ją pielęgnować

reklama
dzięki, ale po prostu nie wiem co robić. katar nadal trwa. wysypka na buzi coraz większa. po prostu nie wiem co robić. wizyta u alergologa dopiero w maju. poszłabym prywatnie, ale i prywatnie dobrego ciężko mi znaleźć :-(
no i z tym katarem nie wiem czy czekać czy iść do przychodni, ale sama chora, grypa w Warszawie panuje, nie chcę, żeby dziecko się bardziej rozchorowało. w końcu innych dolegliwości nie ma. ech ;/

dzięki, ale po prostu nie wiem co robić. katar nadal trwa. wysypka na buzi coraz większa. po prostu nie wiem co robić. wizyta u alergologa dopiero w maju. poszłabym prywatnie, ale i prywatnie dobrego ciężko mi znaleźć :-(
no i z tym katarem nie wiem czy czekać czy iść do przychodni, ale sama chora, grypa w Warszawie panuje, nie chcę, żeby dziecko się bardziej rozchorowało. w końcu innych dolegliwości nie ma. ech ;/

to może spróbuj zamówić lekarza do domu? Wiadomo że to koszt, ale skoro innej opcji nie ma. A rzeczywiście ostatnio choróbsk jest pełno.

zastanawiam się nad tym, tyle, że u nas to tylko katar w sumie i po mału zaczynam się zastanawiać czy to nie alergiczny katar...

co do usg bioderek, u nas kontrola miała być w 3 miesiąc,z początku grudnia wziełam skierowanie i zapisałąm małego, termin mieliśmy na koniec stycznia ale Pani zadzwoniła i udało nam się załatwić jeszcze wszsytko w grudniu, a teraz mamy kontrolę w 6 miesiącu,a z bioderkami wszystko w porządku.

natolin bedzie dobrze nie doluj sie!glowa do gory, sprobuj wezwac lekarza do domu to cie moze uspokoi. domyslam sie jak sie czujesz, ja czasami mam podobnie, trzymam kciuki zeby juz bylo oki

reklama
A my byliśmy dziś skontrolować wagę i mały waży 6300, czyli w tydzień przybrał 300g - kamień spadł mi z serca, bo już się martwiłam, że ma tą anemię. Wcześniej przez 3 tyg. przybrał tylko 100g, ale widocznie to było od przeziębienia. Najważniejsze, że znów zaczął przybierać i wszystko wraca powoli do normy :) Mam nadzieję że nadrobi jakoś te 3 tyg. Zresztą chyba już nadrabia bo aż 300g/tydzień to on wcześniej nie przybierał.

Natolin - doskonale Cię rozumiem. Nie przejmuj się, alergia ma to do siebie że jest upierdliwa, ale dziecku wielka krzywda się nie dzieje. Ja mam nadzieję że nasze maluszki stopniowo w tego wyrosną i tyle. A teraz musimy się po prostu starać żeby jakoś łagodzić te objawy, tak żeby maluchy się za bardzo nie męczyły, a lekka wysypka nie jest odczuwalna (mówi Ci to rasowa alergiczka). Z tym katarem to bardzo możliwe, że związany z alergią. U mnie tez ma ciągle przypchany nosek i zaczęłam to olewąc,wiedać taka jego natura, może top być też wina tego że mocno ulewa,bo gile są białe. Jak zaczyna siorbać to mu wtedy czyszczę i zapuszczam kropelki Nasivin,a tak to zapuszczam tylko sól morską. Może spróbuj jakoś nawilżyć powietrze, wieszaj np morke tetry na szczebelkach łóżeczka.

Do góry