reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Ja skierowanie na usg bioderek dostałam od pediatry. Wszystko w granicach normy (IB). 3.I jedziemy na drugie usg. A Laura waży 5kg z groszami, czyli średnio ok 1kg na miesiąc.

reklama
My tez po badaniu bioderek i wszystko ok. Panewko stawow biodrowych prawidłowo wykształcone. Wg.Graffa IA/IA
Wazylismy mała na naszej wadze 5 kg i 60 cm

U nas waga 4810 w 7 tygodniu życia :)

Natolin ja zrobiłam tak samo i mamy wizyte odrazu z USG bo w prywatnej inaczej nie mogłam zapisać, ale pomyślałam że to może lepiej bo nie będziemy musieli drugi raz chodzić jakby była konieczność ale w sumie mam nadzieje że jak lekarz go zbada i wszystko będzie ok to niepotrzebnie nie będzie małego męczył tym USG :) Jak myślicie ?
Na wizyte kontrolną z NFZ musielibyśmy czekać do połowy stycznia, jak dobrze że mamy pakiet w prywatnej firmie :)))

a ja mogłam się zapisać tylko na wizytę, ale wolałam od razu z usg.
u nas było jak najbardziej ok a i tak lekarz zrobil usg i to chyba nioe jest takie męczenie?
mój tam był zadowolony, ale nawet gdyby nie byl to bym uważała, że lepiej sprawdzić

Tak piszecie,że następną wizytę na bioderkach macie za 2 miesiące... Ja byłam pod koniec listopada i lekarz powiedział,że mam przyjść,jak Franek skończy pół roku...Zastanawiam się,czy nie za późno...

mój powiedział - mimo iż prywatnie, więc powinno mu zależeć na częstych wizytach - że mały ma tak dobrze rozwinięte biodra, że nie zleca już tej wizyty po pół roku, bo nie ma sensu i że zaprasza kilka miesięcy po tym jak mały zacznie chodzić

reklama
no i jak dziecko konczy rok idzie sie na badania do okulisty pod katem zeza itp. Do okulisty nie trzeba miec skierowania od pediatry. Nastolin tobie proponuje Centrum Zdrowia Dziecka bo okulistki sa jedne z najelepszych

A tak aporopo przypomniało mi sie ze dawno nie było Rzutki bo ona tez z wawy

Do góry