reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

My kontrole bioderek mieliśmy wczoraj i też wszystko super, Franek by jedynym z dzieci które nie płakało podczas USG, lek stwierdził że ewidentnie odpowiadaja mu klimaty medyczne - to po rodzicach chyba :)

Dobranocka ja bym proponowała zrobić bo najlepszy okraes to własnie 4-8 tydzień, niektórzy uważają że 6 tydzień to juz górna granica a chodzi o to że pewnych nieprawidłowości nie widać zaraz po porodzie dlatego wiekszość szpitali nie kontroluje bioder u tak małych dzieci, zalecają czekać aż skończą miesiąc i wtedy zobaczyć a ta górna granica 6-8 tydzień to dlatego że jesli cos wychodzi nie tak to jest to najlepszy moment żeby zacząć leczyć i żeby były dobre efekty.

reklama
a ja dzis rano urządzilam polowanie na mocz maluszka. Najpierw umylismy pupę i siusiaczka w umywalce , potem rozlozylam podklad na łozko , zeby w razie czego nie zalał wszystkiego no i czekalam z pojemnikiem otwartym ..... no i udalo sie po kilku minutach. nie bylo tego duzo , ale zanioslam do przychodni. Jutro wynik. mam nadzieję, ze wszystko bedzie dobrze. Dzwonili tez ,ze moge przyjsc na to usg głowki (jakie zalecila lekarka) juz w przyszly wtorek. Milo ,ze zadzwonili :-)

my po szczepieniu. z dzidzia wszedl tata. ja za miekka ;p
poplakal dostal cyca w przychodni w nagrode i dodomu. bralam darmowe szczepienia.
maly wazy 6300 hehe kolos. 400 gram w tydzien..........................na piersi:szok:

Strip - no to kawał chłopa z niego :D Moj jak mial miesiac i 3 tyg to wazył 4600. A u Was jak dziewczyny z masa?

Czy wszystkie dostawałyście skierowanie na usg bioderek? Bo ja byłam u ortopedy i tylko fizycznie zbadała małego. Powiedziala ze ok i ze do kontroli jak mały zacznie sam siadać a skierowania na usg nie dostałam.

Strip - no to kawał chłopa z niego :D Moj jak mial miesiac i 3 tyg to wazył 4600. A u Was jak dziewczyny z masa?

Czy wszystkie dostawałyście skierowanie na usg bioderek? Bo ja byłam u ortopedy i tylko fizycznie zbadała małego. Powiedziala ze ok i ze do kontroli jak mały zacznie sam siadać a skierowania na usg nie dostałam.

u mnie ortopeda miał USG wiec przynajmniej dwa w jednym. jak pisłam wczesniej pieluszkujemy. na pocztku szkoda mi było małej ale nie płacze wiec jest ok. mam nadzieje ze to pomoze i po 21 grudnia nie bedzie juz to potrzebne.
a waga u nas na 2 miesiace i 3 tygodnie 4200 g

reklama
My wczoraj bylismy z Wiki tez na USG bioderek i sa niedojrzale :( pieluszkujemy dalej, za 2 miesiace do kontroli...

Wiki na szczepieniu 25 listopada wazyla juz 4610 ;-) przez poltora miesiaca ok 1,5 kg do przodu;D

Ostatnia edycja:
Do góry